דוגמניות פיצוחים


IMG_5820 copy

יש תקופות בחיים, גם לאנשים שיש להם בלוג. אולי במיוחד לאנשים שיש להם בלוג.

יש תקופות שבהן הכל חייב לקרות מהר מהר, חושבת על מתכון, קמה בשבת בשבע בבוקר והופכת את כל המטבח כדי להכין ולטעום כבר. מצלמת, כותבת, עורכת ובום – לא עברו 48 שעות וכבר הרעיון שחלמתי עליו בלילה יצא לאוויר העולם הוירטואלי.

IMG_5828

ויש גם תקופות אחרות – נמרחות על גבול העצלות. בתקופות האלה מצלמים מתכון בסוף ינואר ומתכננים לפרסם אותו בפברואר ואז אולי לפורים או לבחירות ואז פתאום כבר הגיע פסח ועוד לא ישבתי לכתוב. אבל מעולה כי זה מתכון ללא גלוטן אז יצא בול. אבל אפילו לזה בקושי מספיקים ומפרסמים בבוקר של ליל הסדר (בתקווה).

זמן הכנה ברוטו: 30 דקות
זמן הכנה נטו: 15 דקות
כמות: 60 עוגיות (מגש וחצי של תנור)

דוגמניות פיצוחים
1 חלבון
4 כפות סוכר (60 גר')
קורט מלח
2 כוסות פיצוחים עם יחס לטובת שקדים (240 גר')

IMG_5736

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מפרידים חלבון מביצה אחת ומערבבים במטרפה עם הסוכר והמלח
*שופכים פנימה את כל הגרעינים שבחרתם לכם
*מערבבים עם הידיים עד שהחלבון מצפה את כל הגרעינים (זה ייראה לא מספיק חלבון אבל תסמכו עליי)
*מכינים 2 מגשים עם נייר אפייה וקערת מים לטבילת הידיים
*עורמים ערימות קטנות וחמודות של התערובת על נייר האפייה, אפשר לצופץ זה לא תופח
*אופים 15-17 דק' בחום של 170°
*מחכים שיתקרר ושומרים בקופסא אטומה (נשמר לפחות שבועיים)

IMG_5787

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:

זה מתכון בלי תירוצים. לא צריך שום מכשיר חשמלי, שום ידע מוקדם והתוצאה גם אלגנטית (לא סתם אני קוראת להן דוגמניות) וגם טעימה בקטע אחר. הצלחתי לשכנע אותכם כבר לקום מהספה וללכת לבדוק איזה גרעינים יש לכם בבית?

IMG_5752

מתחילים מלהפריד חלבון (הלבן) מביצה אחת ולערבב אותו במטרפה ידנית או מזלג עם הסוכר והמלח.
אני יודעת שהטרנד עכשיו הוא להחליף את החלבון במים של שימורי חומוס (תיכנסו לפה אם עוד לא שמעתם על זה) אבל כמו שכבר הסברתי הפוסט הזה צולם בינואר וזה היה לפני שכל עולם הטבעונות היה כמרקחה סביב הלהיט החדש.

IMG_5754

מוסיפים 2 כוסות מלאות בגרעינים ואגוזים לבחירתכם, הכל הולך – שקדים, בוטנים, צנוברים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום, אגוזי לוז, פקאן… נו הכל הולך, הבנתם. אני ממליצה בחום לתת עדיפות לשקדים על פני שאר הגרעינים כי בעיני הם הכי מוצלחים.

*נכון שזאת קערה מהממת? זאת מתנה מחברתי האהובה נועה, תודה נועל'ה והעם דורש שתחזרי לחוג קרמיקה בדחיפות (אתם מכירים אותה מהפוסט הזה).

IMG_5757

עכשיו מערבבים את כל הסיפור הזה טוב טוב עם הידיים. יש מצב שתחששו שאין מספיק חלבון כדי לצפות את כל הפיצוחים אבל אני מבטיחה לכם שזה מספיק. ברגע שנשארת שלולית חלבון מתחת לעוגיה זה נהיה כמו חביתה מבאסת ולכן אנחנו צריכים רק מספיק חלבון כדי להדביק ולא טיפה יותר.

IMG_5762

מכינים שני מגשי תנור עם נייר אפיה וליד קערה עם מים כדי שתוכלו לטבול את הידיים במהלך ההכנה. ופשוט מתחילים ליצור תלוליות קטנות של העוגיות – אני אוהבת לעשות את זה עם הידיים אבל מי שפחות אוהב יכול גם להיעזר ב2 כפיות.
שימו ♥ הגודל האידאלי הוא בערך כמו אגוז מלך שלם לפני הקילוף, ממליצה לא לעשות את העוגיות גדולות מדי כי אז קשה להפריד אותן מנייר האפייה וגם יצאו לכם פחות, לא חבל?

IMG_5785

אין בעיה לצופף את העוגיות על המגש כי הן לא תופחות בכלל

IMG_5802

מחממים תנור ל170° ואופים 15-17 דקות, העוגיות צריכות להשחים קצת אבל לא להישרף. אם עשיתם אותן גדולות יותר משלי (למרות שכבר הסברתי שלא כדאי) תצטרכו עוד זמן אפייה כדי שהמרכז גם ייאפה ולא יידבק לכם.

IMG_5809

זהו, מחכים שיתקרר. נשמר בקופסא אטומה לפחות שבועיים, בעיני אפילו חודש אם יש לכם הפרעת אכילה ועוד לא סיימתם אותן.

IMG_5815

שיהיה לכולנו חג חירות שמח, בואו נשתדל להיות מנומסים בפקקי הקניידעלך והגפילטע פיש מחר ואל תפסיקו לאפות בגלל שפסח – יש מלא מתכונים ללא גלוטן.

כמה אופציות למי שעוד לא נסגר על קינוח לערב חג:
קרם בוואריה מהמם – מתכון נוסטלגי מפסח 2011
עוגת פאדג' שוקולד וארל גריי  – מ ה מ מ ת, אפשר בלי הארל גריי אם אתם פחדנים
באונטי
גלידת סורבה ביתית (בלי הגביעים)

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, חגים, נטול גלוטן, עוגיות, פרווה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על דוגמניות פיצוחים

  1. אחד שמבין הגיב:

    החיסרון היחיד בעוגיות האלה (שאמי נוהגת גם להכין) הוא שיש להן חיי מדף קצרים ובדרך כלל הן לא זוכות לראות כלי הגשה אלא נחטפות הישר מהתבנית.

    אהבתי

  2. shilovarda הגיב:

    תודה וחג שמח גם לך

    אהבתי

  3. oogionet הגיב:

    נראות נהדר! אהבתי את הרעיון לשלב כמה סוגי פיצוחים בפנים, אני בדרך כלל מכינה עוגיות דומות רק עם שקדים או פקאנים קצוצים גס. חג שמח :)

    אהבתי

  4. serious_cook הגיב:

    this blog is the best

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s