עוגת שוקולד ארל גריי


עוגת שוקולד ארל גריי

הגיע פסח. לא יאומן הפסח הזה, כל המדינה בטירוף – איפה מתארחים? מי מכין חרוסת בדיוק לפי המתכון של סבתא? ומתי לצאת מהבית כדי לא להיתקע בפקקים?
ובסוף עד שמצליחים לכנס את כל המשפחה קוראים טקסט בארמית שאף אחד לא מבין, יהודים- לך תבין. אותי היה יותר מענין אם כל אחד היה מספר על האינטריגות שקדמו לערב החג אולי ככה לא הייתי מדפדפת כל רגע לראות מתי כבר העמוד של שולחן ערוך. כנראה שאת המסורת כבר לא נשנה אז לפחות שיהיה קינוח טעים :)

אני גיליתי לאחרונה מרכיב מדהים לקינוחים – ארל גריי. כן כן הדבר הזה שמכינים ממנו תה, אני קונה חליטת עלים אבל אם אין לכם גם לגזור תיון ולהשתמש בעלים שבפנים יעשה את העבודה. זה מוסיף טעם עמוק לשוקולד ובעיני משדרג אותה בכמה רמות. אז הרי לפניכם עוגה שוקולד עסיסית, קלה להכנה, נטולת גלוטן עם טוויסט מגניב לחדי הבחנה שאני אישית מתכננת להכין לסדר.

זמן הכנה ברוטו: שעה
זמן הכנה נטו: חצי שעה
כמות: תבנית בקוטר 22/24 ס"מ

עוגת שוקולד ארל גריי
200 גר' חמאה (אפשר גם 150 גר')
250 גר' שוקולד מריר
6 ביצים
200 גר' אבקת סוכר (2 חבילות)
140 גר' שקדים טחונים (חבילה וחצי)
100 מ"ל חלב
2-3 כפות עלי ארל גריי (או 2 תיונים מפורקים)
קורט מלח
ציפוי
אבקת סוכר לפיזור
*אם אתם ממש משקיענים אפשר להכין ציפוי שוקולד משוקולד מריר ושמנת מתוקה

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מחממים תנור ל 180º
*מפרידים חלבונים ומקציפים במיקסר לקצף, אחרי דקה של הקצפה מוסיפים את האבקת סוכר ומקציפים לקצף יציב (לוקח 6-7 דק')
*ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד מריר בפולסים קצרים
*בינתיים מרתיחים בסיר קטן את תמצית הארל גריי עם החלב עד שמתקבל צבע של צ'אי
*מוסיפים את השקדים הטחונים וקורט מלח לתערובת השוקולד
*מערבבים פנימה גם את החלמונים
*מוסיפים את נוזל הארל גריי יחד עם העלים והחלב לתערובת השוקולד
*מקפלים כשליש מהקצף אל תערובת השוקולד כדי להפוך אותה לאוורירית יותר
*מקפלים בהדרגה את כל כמות השוקולד אל הקצף
*משמנים תבנית קפיצית של 22 ס"מ ושופכים פנימה את כל התערובת
*אופים 30-35 דק', המרכז ייראה קצת רועד אבל זה יתייצב
*מפזרים מעל אבקת סוכר / קקאו / ציפוי שוקולד
*מגישים בטמפ' החדר, נשמר במקרר כשבוע

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
כבר אמרתי שהעוגה הזאת ממש קלה להכנה? כל מה שצריך זה קערה שמתאימה למיקרו ומיקסר ואתם מסודרים. אז נתחיל בלחמם את התנור ל 180º ולהוציא את כל המצרכים.

עוגת שוקולד ארל גריי

השלב הראשון הוא להפריד את הביצים לחלבונים (לבן) וחלמונים (לימון) כדי שנוכל להכין קצף מהחלבונים.
טיפ חמוד – כדי לוודא שהקצף שלכם יתייצב צריך לדאוג שאין שומנים על המיקסר שיפגעו בו, דרך טובה לעשות את זה היא להעביר על הקערה והבלון לימון שינטרל את השומניות שאולי נשארה.

עוגת שוקולד ארל גריי

מתחילים להקציף במהירות בינונית את החלבונים, כשהקצף מתחיל להלבין אפשר להוסיף את כל האבקת סוכר ולהקציף עוד 5 דקות על מהירות גבוהה עד שהקצף יציב לבן ומהמם.

עוגת שוקולד ארל גריי

בזמן שהחלבונים במיקסר מכינים את תערובת השוקולד. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו או על בן-מארי. חשוב לעשות את זה על חום בינוני ולא גבוה ובפולסים קצרים של כל פעם דקה או שתיים כדי שהשוקולד לא יישרף. כשהחמאה נמסה והשוקולד כבר נראה רך אפשר לערבב את התערובת לקרם שוקולדי חלק ומפתה ואז מוסיפים אליו את שאר המרכיבים לפי הסדר – שקדים טחונים, קורט מלח ובסוף את החלמונים תוך כדי ערבוב כדי שהם לא יתבשלו. כשהכל אחיד מכניסים את תערובת החלב ועלי התה – אני מעדיפה להשאיר את העלים כמו שהם אבל אם אתם ממש לא אוהבים להרגיש אותם בעוגה אפשר קצת לקצוץ אותם כדי שהם יהיו יותר קטנים.

עוגת שוקולד ארל גריי

עכשיו הרגע המכריע – הקיפול של השוקולד והקצף. לא באמת כ"כ דרמטי אבל חשוב לעשות את זה נכון כדי שהעוגה תצא אוורירית ולא תיפול בתנור, האביזר הכי נוח לקיפול הוא לקקן (כן לקקן, שם מצחיק). אז קודם כל לוקחים כשליש מכמות הקצף ומערבבים אל קערת השוקולד. זה יהפוך את השוקולד לבהיר וקליל ויעזור לנו לאחד בין שתי המסות. עכשיו כשהשוקולד כבר לא כבד וחם אפשר לקפל אותו אל קערת המיקסר עם שאר הקצף ובתנועות מעגליות וסיבוביות של מלמעלה למטה ניצור תערובת אחידה בצבע מוקה כהה. שימו לב לערבב טוב כדי שלא תצא עוגת שיש.

עוגת שוקולד ארל גריי Anat blog4

משמנים את התבנית, אני אוהבת להשתמש בעטיפה של החמאה שתמיד נשארות עליה קצת שאריות ובעזרתה לשמן (כמו בתמונה למעלה). עכשיו נשאר רק לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור. תיזהרו שלא יקפצו לכם כל מיני טיפוסים אובדניים לבריכת השוקולד המגרה הזאת. מכניסים לתנור ל30-35 דק' על חום בינוני.

עוגת שוקולד ארל גריי

כשהעוגה יוצאת מומלץ להעביר סכין על הדפנות כדי שהיא תישאר יפה וישרה ולא תצנח. אחרי שהעוגה מתקררת אפשר להוציא מהתבנית, לקשט וחג שמייח לכם ולכל בית ישראל.

עוגת שוקולד ארל גריי

*אחסון – אפשר בכיף לשמור את העוגה במקרר עד שבוע אבל מומלץ להוציא החוצה לפני ההגשה ולאכול בטמפ' החדר. אם אתם מתכננים להביא את העוגה ליל הסדר (כמוני) אפשר להכין יום לפני ולשמור מכוסה בחוץ.

שיהיה לכולנו חג אביב שמח עם מזג אוויר טוב ופריחה בחוץ ובפנים

רוצים לתת עוד טאץ' של שדרוג?
ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים מעל העוגה. ואם כבר אז כבר – תביאו גם איזו גלידה וניל ליד.
אני הגשתי אותה פעם עם קצת קצפת וכמה פרוסות של אגסים ביין עם תיבול של קינמון וציפורן – יצא סוף!
עדיין מנסים להבין איך עשיתי את הכיתוב Happy birthday? אז אם הגעתם עד תחתית הפוסט אני אגלה לכם – זאת שבלונה… אני לקחתי מחברה אבל הנה לינק למישהו שמוכר ב – ebay.

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, חגים, נטול גלוטן, עוגות, שוקולד, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת שוקולד ארל גריי

  1. noa הגיב:

    נהנהננה…. אני אטעם מחר! שיקנאו כוווולם!

    אהבתי

  2. מענית הגיב:

    תודה שפרסמת, אני מכירהאנשים שכבר מתים מצפיה למתכון

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s