טיפ ליצירת כדור בצק מושלם

הדרך היחידה ללמד את הטכניקה הזאת היא להראות לכם אותה בארבע עיניים, אבל אני בכל אופן אנסה להסביר את עיקרי הדברים ולתת לכם שיטה לבדוק אם הצלחתם.

טיפ יצירת כדור בצק מושלם

דבר ראשון כדאי לטפטף מעט שמן זית על השיש ובכל פעם לטבול לנגיעה את כדור הבצק שאתם מתכוונים לגלגל, השמן עדיף על פני קמח כי הוא גם מונע הידבקות וגם ישמור שהבצק לא יתייבש.

הרעיון העיקרי הוא להצליח להניח את גוש הבצק על השיש ולהניח מעליו את כף היד כך שהאגודל והזרת יתחמו את גבולות הכדור ויהיו צמודות לשיש בעוד ששאר האצבעות מונחות כל הבצק.

ברגע שהנחתם את היד בצורה הזו אתם מתחילים לגלגל את הבצק על השיש בתנועה מעגלית (לא להחליף כיוון באמצע) ויחסית מהירה ודואגים כל הזמן שהבצק לא חורג מגבולות הזרת והאגודל, חשוב להפעיל קצת כוח גם במרכז כף היד על החלק העליון של הבצק.

טיפ יצירת כדור בצק מושלם

אם הצלחתם להבין את ההסברים שלי לאחר כמה שניות של גלגול תוכלו לראות את הסימן הבא, ברגע שתהפכו את הכדור תראו בתחתית שלו ספירלה מאוד ברורה. אם יש ספירלה יצאתם אלפוים והבצק שלכם ייצא עם קרום מושלם! מה שבעצם קרה בתהליך הוא שהבצק הלך ונמתח וכל העודפים שלו נכנסו למרכז וכך המעטפת נשארת חלקה ומושלמת.

תגובה אחת על טיפ ליצירת כדור בצק מושלם

  1. אוסנת הגיב:

    תודה על הטיפ ועל ההסבר המפורט. אוסנת

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s