באונטי


IMG_2500b

הייתה בשבוע שעבר תחרות בבלוג, יותר נכון בעמוד פייסבוק של הבלוג (מה לא ידעתם שיש עמוד? הגיע הזמן לפרגן בלייק) שהמטרה שלה היתה למצוא את המתכון הכי מיוחד לאוכל תעשייתי שאתם יודעים להכין לבד בבית. הזוכה בתחרות היתה מאיה שהעלתה את המתכון שלה לחטיף באונטי בייתי וחלק מהפרס היה שאני אפרסם פוסט של המתכון, אז הרי הוא לפניכם עם טיפה שינויים שלי. למי שלא יודע – באונטי הוא חטיף שוקולד וקוקוס מעולה שלא מזכיר בכלום את חטיפי הקוקוס הורודים שהיו פעם במכולות, אצלי בעבודה הוא היה נגמר ראשון כשמישהו היה חוזר מחו"ל ומביא מארז חטיפי שוקולד מהדיוטי פרי.

זמן הכנה ברוטו: שעה
זמן הכנה נטו: 30 דקות
כמות: 24 ממתקים קטנים

חטיף באונטי בייתי

מילוי קוקוס
100 גר' קוקוס טחון דק
50 מ"ל שמנת מתוקה (או חלב קוקוס)
½ כוס אבקת סוכר
גרידת לימון
קורט מלח
אגוזי הפתעה – אגוזי מלך/פיסטוק/לוז
תחתית שוקולד ביסקוויט-
100 גר' שוקולד מריר
כף סוכר
כף חלב
25 גר' חמאה
3 ביסקוויטי פתי בר
ציפוי-
300 גר' שוקולד מריר
2 כפות שמן

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מערבבים את כל חומרי המילוי מלבד האגוזים בקערה
*ממלאים בתבנית סיליקון עם שקעים במילוי הקוקוס עד שני שליש גובה
*מכניסים מעל כל אחד אגוז הפתעה (דוחפים אותו לתוך הקוקוס)
*ממיסים את כל חומרי התחתית בסיר קטן על אש נמוכה ושוברים פנימה את הביסקוויטים המפוררים
*מכסים כל שקע בשכבת ביסקוויט שוקולד ומיישרים
*מכניסים להקפאה של רבע שעה
*ממיסים את השוקולד לציפוי על אש נמוכה ומערבבים פנימה את השמן
*שולפים את כל הכדורונים מהתבנית ומניחים על רשת או ניייר אפייה
*מצפים את הכדורונים בשוקולד ומפזרים מעל קצת קוקוס לקישוט
*מחזירים לקירור

באונטי

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
מתכון קייצי וקל להכנה, לא צריך להדליק תנור או להשתמש במיקסר – רק קערה, סיר קטן והרבה שוקולד מומס. אני הכנתי את החטיף בתוך תבנית סיליקון עם שקעים אז יכולתי לעשות שכבת בסיס, אלטרנטיבות למי שאין תבנית סיליקון: לוותר על הבסיס ולעשות כדורונים, להכין את החטיף בתבנית פיירקס ריבועית ולחתוך למלבנים/ריבועים לפני שלב הציפוי.

השלב הראשון הוא לוודא שהקוקוס שיש לכם טחון כמה שיותר דק, למה? כי אם הוא נראה כמו הערימת קוקוס בצד ימין של התמונה התוצאה שתקבלו תהיה גסה מדי והקוקוס לא יתערבב לעיסה אחידה ונעימה אלא יישאר כגושים עקשנים שצריך ללעוס. אז אם עוד לא קניתם אני ממליצה לקנות קוקוס טחון של "מיימונס" ואם מה שיש לכם בבית זה קוקוס טחון גס (סורי סוגת אכזבתם הפעם) תשתדלו לטחון אותו שוב במטחנת תבלינים או מעבד מזון.
מכאן הכל פשוט – מערבבים את כל חומרי המילוי מלבד האגוזים ביחד בקערה ולשים קצת עד לקבלת עיסה אחידה. מי שלא מתחבר לגרידת לימון יכול לוותר אבל על המלח בבקשה אל תוותרו כי ייצא לכם מתוק מדי.

באונטי

אם מצאתם תבנית סיליקון תשטחו בכל שקע מילוי קוקוס עד שני שליש גובה ותהדקו מעליו את האגוז שבחרתם (אצלנו הפיסטוק היה הלהיט). אם הלכתם על גירסת הכדורים פשוט תעשו כדור, תדחפו לתוכו את האגוז ותכדררו חזרה למצב שלא יראו את האגוז מבעד לקוקוס, אל תהרסו לאגוז את ההפתעה :) מכניסים למקפיא עד שתחתית השוקולד מוכנה.

IMG_2425-2

בינתיים מכינים את תחתית השוקולד ביסקוויט שהיא ממש כמו בימי כדורי השוקולד העליזים, מחממים הכל בסיר ובסוף מוסיפים פנימה את הביסקוויט המפורר. לטבעוני/פרווה – תחליפו את החמאה והחלב ב3 כפות של חלב קוקוס, לנטול גלוטן – אפשר לשים בתחתית גם שברי אגוזים או פצפוצי אורז, למשקיענים – אפשר לפורר פנימה עוגיית לוטוס. כשהכל מעורבב שמים חצי כפית על כל שקע ומישרים בעזרת סכין. מחזירים למקפיא לרבע שעה.

IMG_2440

כמעט סיימנו – נשאר רק להוציא מהתבנית ולצפות. עכשיו מגיע הרגע שבו כל מי שחשב שהוא יוכל לעבוד על המערכת ולעשות את הבאונטי בתבנית לא מסיליקון הולך להצטער כי פשוט לא תצליחו להוציא את זה מהתבנית. ולכן כמו שאמרתי בהתחלה יש 3 אופציות: א'- תבנית סיליקון, ב'- כדורונים (מה שאומר שאין תחתית שוקולד ביסקוויט), ג' – להכין על תבנית ריבועית בשכבות ואז לחתוך למלבנים.

באונטי

מוציאים את הכדורונים מהשקעים בעזרת לחיצה מהצד הנגדי של הסיליקון ומניחים על רשת עם נייר אפייה מתחת או על הנייר אפייה עצמו. אחרי ששלפתם את כולם ממיסים צ'יק צ'אק את השוקולד המריר עם השמן בסיר קטן ושופכים מעל – זה ממש כיף :)

באונטי

אם נשארו אזורים לא מכוסים פשוט שופכים מעל עוד קצת שוקולד ובסוף נותנים כמה דפיקות על השיש כדי שכל עודפי השוקולד ירדו, אפשר לקשט עם קצת קוקוס מעל.
*טיפ – את השוקולד שנשאר על נייר האפייה אפשר לקלף אחרי הקירור ולשמור במקרר להכנה הבאה / לציפוי של עוגות או לעשות ציור אבסטרקטי כמו שלי.

זהו, הבאונטונים שלכם מוכנים – אחרי עוד קירור קצר שימו כל אחד במנג'ט כדי שלא ילכלכו את הידיים ותחזירו למקרר. שוב תודה למאיה על הרעיון לנשנוש הקליל והמעולה הזה, זה בא בול ליד הקפה.

באונטי

** הערת סיום – את הפוסט הזה אני צילמתי כי אבא שלי היה עסוק. אני מקווה שעמדתי בסטנדרט הגבוה שהוא מציב ואם זה מוצלח אולי אני אמשיך בהרפתקת הצילום (למרות שזה לקח לי שעות). מה אתם אומרים?

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה גירסא טבעונית, נטול גלוטן, פרווה, צמחוני, שוקולד, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

11 תגובות על באונטי

  1. יעלי הגיב:

    הי, נראה טוווווב
    איך אפשר להפוך לפרווה?

    אהבתי

  2. דורה הגיב:

    וכעת לבאונטונים עצמם – הכנתי (בתבנית קרח מסיליקון),
    התעצלתי לעשות ציפוי שוקולד,
    ועשיתי אותם פרווה למען שומרי הכשרות (על תקן קינוח לארוחת שישי בערב).
    ולמרות החיפופים, יצא פשוט מעולללה!!
    אין עליך!

    דורה

    אהבתי

  3. עדי הגיב:

    חייבת לציין שבמבט הראשון כבר ראיתי שהצילום שונה מאשר בדרך כלל :-)
    יפה מאוד!
    באיזו מצלמה את משתמשת?

    אהבתי

  4. orbenda83 הגיב:

    אילו תמנונות! ויקום המלפפון…

    אהבתי

  5. הדר הגיב:

    באמת התפלאתי על סגנון הצילום השונה מהרגיל…
    והוא באמת ממש, ממש, ממש יפה! לדעתי אם תמשיכי תגיעי למקומות מופלאים! :-)

    אהבתי

  6. מענית הגיב:

    הצילומים מדהימים, מוכשרת מכל הבחינות…….

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s