פיננסייר שמן זית ורוזמרין


DSC02297b

מכירים את זה שאתם טועמים מנה במסעדה ותוקפת אותכם אובססיה שעד שאתם לא נכנסים למטבח ומשחזרים את המנה אין לכן מנוח?! אז לי זה קורה הרבה :) לאחרונה האובסיה היא לרוזמרין במנות מתוקות. זה התחיל כשישבתי בשאפה בר בשוק הפשפשים, שזה מקום ממש כיפי וחמוד עם אוכל טעים (לא מקבלת אחוזים). ולקינוח הזמנו עוגת רוזמרין עם שמנת ומעל ריבת גויאבות, זה היה מגניב כמו שזה נשמע, אפילו יותר מגניב ממה שזה נשמע. גילוי נאות – לא כל מי שהיה איתי התלהב, אבל עזבו – מה הם מבינים?! אז תיפטרו מכל הדעות הקדומות שיש לכם ולכו לקטוף כמה ענפי רוזמרין בגינה מתחת לבית.

DSC02196

מאז כבר עשיתי במטבח לא מעט נסיונות – עוגה בחושה של לימון ורוזמרין (חמודה), עוגת רוזמרין ושמן זית ללא גלוטן (כשלון חרוץ) וגולת הכותרת היתה ( פאם פא פאאם) הפיננסייר שמן זית ורוזמרין שהוא פינוק קטן עם טעם מגניב שלא אכלתם כבר מיליון פעם. אזהרה – אם אתם מהטיפוסים שמזמינים לקינוח באופן קבוע קרם ברולה או פונדנט שוקולד אני לא בטוחה שתתאהבו כמוני אבל יאללה תנסו ואולי תופתעו לטובה. חוץ מזה שהבטחתם לי בעמוד פייסבוק של הבלוג שאם אני מפרסמת אתם מנסים.

DSC02265

זמן הכנה ברוטו: 40 דקות
זמן הכנה נטו: 25 דקות
כמות: 40 פיננסיירים קטנטנים ( ½2 על 5 ס"מ) / 12 קאפקייקס קטנים (קוטר 5 ס"מ)

פיננסייר שמן זית ורוזמרין
3 חלבונים (100 גר')
שקית אבקת סוכר (100 גר')
1/3 כוס קמח (45 גר')
½ כוס שקדים טחונים (40 גר')
½ כפית אבקת אפיה (1 גר')
2 כפות שמן זית + כף חמאה (סה"כ 40 גר')
1 כף דבש (10 גר')
2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
פטל קפוא #אםבאלכםלהשקיע#

הסבר מקוצר למקצוענים:
*קוצצים את הרוזמרין ומערבבים בקערה עם אבקת סוכר, קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה
*במקביל מקציפים את החלבונים לקצף יציב (זה בלי סוכר אז הוא לא יהיה לגמרי חלק ומרנגי)
*מקפלים את קצף החלבונים אל היבשים בשלוש פעמים עד לקבלת מסה אוורירית ובהירה
*מחממים בסיר קטן את החמאה ומוסיפים את הדבש שיתרכך
*שופכים אל המסה את החמאה, השמן והדבש תוך כדי ערבוב עדין
*משמנים את התבנית וממלאים כל שקע כמעט עד הסוף
*מקשטים בכמה עלי רוזמרין מלמעלה
*אופים 15-17 דק'  בתנור שחומם ל 170° (הפיננסיירים צריכים טיפה להשחים)
*כותבים לי תגובה בבלוג/פייסבוק/מייל כדי לדווח אם אהבתם כי אני סקרנית ממש!

התחביב החדש :) שיפוץ רהיטים

התחביב החדש שלי :) שיפוץ רהיטים

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:

נתחיל מההתחלה. מה זה בכלל פיננסייר? אז הפיננסייר היא עוגה/עוגייה צרפתית קטנה ועסיסית שמכינים באופן מסורתי בתבנית מלבנית קטנה שדומה בצורתה למטיל זהב. אחד המאפיינים הכי חשובים של הפיננסייר הוא שיש בו חמאה מושחמת שנותנת טעם אגוזי אבל דווקא במתכון הזה ויתרתי על הענין כי רציתי שיוכלו להרגיש את הטעם של השמן זית.

DSC02198

מתחילים מלקצוץ את עלי הרוזמרין, אם אתם רוצים שהטעם יהיה ממש עדין ויתפזר באופן שווה אפשר אפילו לטחון את הרוזמרין יחד עם הקמח אבל בעיני כיף להיתקל בביס עם רוזמרין. אחרי שקצצתם את הרוזמרין מערבבים בקערה את כל היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת הסוכר) עם הרוזמרין הקצוץ.

2015 May פיננסייר שמן זית

מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף יחסית יציב, השיטה המסורתית היא להקציף עם מטרפה ידנית אז אם אתם סובלים ממחסור (חמור) במיקסר תוכלו להקציף ידנית. שימו ♥ – לא הוספנו לחלבונים סוכר ולכן לא נקבל מרקם חלק ויציב של מרנג אלא קצף לבנבן ויחסית בועתי וזה בסדר.

הסבר סמיכות

עכשיו נקפל אל הקצף אל היבשים בשלוש נאגלות. אתם יכולים לראות בתמונה את השינוי של המרקם עם התקדמות הקיפולים, עדיף להשתמש בלקקן בשביל זה כי זה הכי פשוט ועוזר לשמור על הקצף מבלי לשבור אותו יותר מדי. אנחנו רוצים להגיע בסוף לתערובת אחידה ובהירה במרקם קליל על גבול הנוזלי.

DSC02243

נותר רק להכניס את החמאה ושמן הזית וסיימנו. מחממים במיקרו או בסיר קטן את החמאה להמסה, מוסיפים אליה את הדבש שיתרכך קצת ויהיה קל לערבב אותו ולבסוף מוסיפים אליהם את השמן זית. מוסיפים את כל הנוזלים בזרם דק ואיטי אל הבלילה תוך כדי ערבוב.

DSC02235
DSC02236b

משמנים את התבנית שבחרתם להשתמש בה, אם זאת תבנית סיליקון מספיק ספריי שמן אבל אם זאת תבנית מתכת עדיף לשמן עם חמאה כדי שהפיננסיירים לא יהרסו בהוצאה מהתבנית.
ממלאים כל שקע כמעט עד הסוף בעזרת מד ליטר או כף ומפזרים מעל כמה עלעלי רוזמרין או פטל קפוא אם החלטתם לפנק.

DSC02258

אופים ב170° 15-17 דקות, הפיננסייר צריך להיות שחום למעלה אבל עדיין רך בפנים. אפשר להיעזר בשיטת הקיסם העתיקה כדי לבדוק. קחו בחשבון שאם החלטתם להוסיף פטל או כל פרי אחר הוא מפריש נוזלים ויכול להיות שתצטרכו עוד איזה דקותיים בתנור.

2015 May פיננסייר שמן זית1

הלהיט הכי גדול הוא שאפשר ואפילו מומלץ להקפיא את הפיננסיירים כי זה נשמר מעולה ומפשיר תוך 10 דקות בדיוק ומתייצב לכם בהקשב בצלחת הכייפית שליד הקפה. למה אני רוצה שתקפיאו אותם? כי אם בחרתם לשים פרי בפיננסיירים כל יום יופרשו עוד נוזלים לתוכו והוא יהפוך להיות סמרטוטי, אז חבל – למקפיא בלי להתווכח!

DSC02286b

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, נטול גלוטן, עוגות, עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על פיננסייר שמן זית ורוזמרין

  1. ניסן הגיב:

    היי
    רציתי לדעת אילו שינויים אם בכלל צריך לעשות על מנת להכין את העוגה בתבנית קפיצית או באינגליש קייק…
    תודה

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      הי ניסן,
      סורי על הדיליי – מקווה שעוד רלוונטי
      לא צריך לעשות שינויים רק לוודאשהקצף מאוד יציב לפני הקיפול אבל זה יוצא גם אחלה כעוגה שלמה. לא מאוד תופח אז אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפייה אם רוצים שייצא יותר גבוה.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s