שבת בבוקר זה הכי זמן של משפחה. למי שחצי מהסניף המשפחתי שלו התמקם כרגע בקליפורניה יש מעט שבתות כאלה שמתרחשות בלייב ולא בשיחת סקייפ. השבת הספציפית הזאת היתה מופלאה במיוחד, היה לי צוות של 3 גמדים בלונדיניים בחסות אחותי וסבא אחד שתיעד ויחד הכנו את המאכל המפורסם של סבתא שלי הארגנטינאית – בלינצ'ס רכים ומתוקים במילוי גבינה.
אני יודעת שיכול להיות שכשיהיו לי ילדים משלי (בקרוב אגב, תיכף חודש שישי) אני אשנה את דעתי אבל כרגע בישול הוא אחד הבילויים המועדפים עליי עם האחיינים שלי. הם כ"כ נהנים ומתרגשים מהתהליך והתוצאה ובכל פעם אני נדהמת מהתנועות העדינות של הידיים הקטנטנות שלהם שנהפכות אחרי כמה שניות למקצועיות ומדוייקות כאילו שהם כבר שנים מכינים את המתכון הזה.
**בלינצ'ס גבינה מתוק / 20 יח' **
חביתיות ½1 כוסות קמח (210 גר') ½ כפית א.אפיה / סודה לשתיה 4 ביצים 2 כוסות חלב (500 מ"ל) 4 כפות חמאה מומסת (60 גר') 1 כפית תמצית וניל 2 כפות סוכר קורט מלח |
מילוי גבינה מתקתק חב' גבינת טוב טעם (250 גר') ½ חב' גבינה לבנה 5% (125 גר') 2 כפות סוכר 2 כפיות משחה/תמצית וניל גרידת לימון ½ כפית קינמון (ממש מומלץ) |
{ כנסיון לפתור את בעיית העיכובים שלי בפרסום פוסטים (מישהו אמר חודשיים בממוצע בין צילום לפרסום?!) אנחנו ננסה גישה חדשה לבלוג, פחות הסברים וטקסט. יכול להיות שגם לכם זה יהיה יותר נוח כי תכל'ס אתם כבר מקצוענים. אבל כמובן שאני זמינה לשאלות והסברים מפורטים יותר גם כאן וגם בעמוד פייסבוק של הבלוג – Use me. }
הכנת החביתיות – מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, ושופכים בהדרגה פנימה את הביצים, החמאה והחלב. מומלץ לעבוד עם מטרפה ידנית, אם נשארו לכם גושים בבלילה וזה מטריד את מנוחתכם אפשר גם לטחון עם בלנדר מוט למרקם חלק ומושלם.
טיגון – אני שייכת לאסכולה של להשתמש במחבת טובה עם חום אחיד ולוותר על שימון. אז מחממים את המחבת לחום בינוני ואחיד ושופכים בכל פעם כמות של ¾ מצקת, נותנים לבלילה להתפשט למעגל, מחכים לראות בועות והופכים לעוד כדקה בצד השני. תמיד הצד הראשון שבא במגע עם המחבת יהיה שחום יותר והוא יפנה החוצה כשנגלגל את הבלינצ'ס.
אה ויש חוק – החביתית הראשונה תמיד מתפקששת, אל תתרגשו. תקבלו את זה באהבה ותנשנשו אותה זה הצ'ופר של להיות השף.
הכנת המילוי – מערבבים הכל בקערה וטועמים, זה כשלעצמו שווה את כל המתכון וטעים בטירוף.
סוד הבלינצ'ס האמיתי טמון במלאכת הגלגול. צריך לוודא שכל הצדדים סגורים היטב כדי שהמילוי לא ימצא דרכי מילוט.
מורחים כף גדושה של מילוי במרכז הבלינץ' מקפלים את ארבעת הצדדים פנימה רק עד לנק' שבה הם נדבקים למילוי ואז מגלגלים בעדינות ושמים ♥ שהדפנות לא נפתחות תוך כדי.
המלצה – את התחלת הגלגול כדאי לעשות יותר כקיפול מלבני כדי שלבלינצ'ס יהיה רוחב והם לא יתגלגלו בעצמם ויפתחו.
אם אתם טובים במולטי טאסקינג / יש לכם עוזרים במטבח אז אפשר לתפוס קצב ובזמן שמחכים שחביתית אחת תשחים במחבת מגלגלים כבר את החביתית הקודמת שהכנו.
אצלי במשפחה אוכלים את הבלינצ'ס ככה נקי ישר מצלחת ההכנה עד שנגמר או מחממים טיפונת אבל אם אתם רוצים להוסיף קראסט חיצוני אפשר גם לתת טיגון קצר בחמאה על המחבת או אפייה קצרה בתנור.
שתהיה לכם שנה מדהימה, מלאה בחיוכים אהבה ואוכל טעים.
תודות:
לסבתא שריתה תודה על זה שחשפת אותנו לעולם החביתיות המלוחות והמתוקות ועל זה שיש לך סבלנות לעמוד שעות ולהכין אותן, זה כמעט מכפר על זה שאני ארגנטינאית שאף פעם לא הכינו אצלה אסאדו.
לתום, נועה ואיה על זה שאתם מצליחים תמיד להכניס אור וצחוק בכל מקום שאתם נמצאים בו וגם על זה שאמרתם שאתם מעדיפים את הבלינצ'ס שלי יותר מאת זה של אמא שלכם :)
קציצות סלק. אפשר מתכון?
אהבתיאהבתי
הנה המתכון – https://lallush.wordpress.com/2016/05/05/beet_fritters/
אהבתיאהבתי
הפוסט מקסים. הגעתי לבלוג במקרה וכבר הכנתי לארוחת שבועות את הבלינצ'ס הנהדרים.. יצאו יפים וטעימים. הוספתי צימוקים שיכורים. חוצמזה הכנתי גם את קציצות הסלק – עפו עליהם !
אהבתיאהבתי
הכל נשאר במשפחה! אהבתי את הכתיבה והתמונות המקסימות
אהבתיאהבתי
תודה תודה :)
אהבתיאהבתי
ואו נראה מעולה! וכן גם קצת בכיתי בקריאת התודות…ריגשת!
אהבתיאהבתי
יאיי, בכי זה משחרר
אהבתיאהבתי
איזה פוסט מתוק, והבלינצ'ס מיד החזירו אותי לילדות שלי ולאלה שסבתא היתה מכינה. עשית לי חשק לקום ולהכין עכשיו :) חג שמח!
אהבתיLiked by 1 person
קטעים שבלינצ'ס תמיד מקושר לסבתא, תודה וחג שמח גם לך!
אהבתיאהבתי
ניראה מתוק וטעים מאד כמעט אבל רק כמעט כמו הילדים האחיינים המתוקים שעזרו בהכנה. שנה מתוקה להרבה נכדים ונינים מתוקים. יעל
אהבתיאהבתי
ברור שרק כמעט מתוק כמוהם, אבל אין כמוהם
אהבתיאהבתי