טיפ הפרדת חלמון מחלבון

אז לפני שנתחיל בטיפ על ההפרדה בין החלבון והחלמון אני חייבת קודם לוודא שכולם יודעים מי מהשניים הוא החלמון ומי החלבון. לצורך העניין אני אביך את עצמי קצת ואספר לכם איך אני הטבעתי את החותם הזה בזיכרון שלי:
Ο חלבון – לבן, חלב.
חלמון- לימון.

עכשיו כשכולנו יודעים בין מה למה אנחנו מפרידים נעבור לטיפ. הרעיון העיקרי הוא לא לפחד שהחלמון ייפצע, אם נעבוד נכון ורגוע הכל ייצא מושלם. דבר נוסף הוא שעדיף לעבוד עם ביצים בטמפ' החדר כדי להפריד אותן אבל גם אם עכשיו הוצאתם מהמקרר זה סבבה.

השלבים הם:

  1. הכנת 2 כלים, אחד לחלמונים ואחד לחלבונים.
  2. שבירת הביצה – אבל לא חזק מדי, עדיף לבצע מעין חצי שבירה ואת השאר לעשות בעזרת אצבע כדי שלא יישפך כל תוכן הביצה.
  3. החזקת שני חצאי הביצה, אחד בכל יד.
  4. העברת החלמון מחצי אחד לשני מעל כלי החלבונים.
  5. לאחר שתיים או שלוש העברות יישאר רק החלבון העקשן מחובר עדיין לחלמון.
  6. במקרה כזה נעביר את החלמון על כף היד שלנו ונרווח קצת את האצבעות כך ששארית החלבון תיאלץ לוותר ולנזול אל הכלי, אם הוא עדיין מתעקש אפשר לסגור את האצבעות עליו כדי שיצליח להיפרד מהחלמון.
  7. נכון שהיה קל?

*מי שרוצה שיטה עוד יותר קלה יכול בעזרת משפך (כזה שנראה בערך ככה Ÿ), פשוט לשבור את הביצה לתוך המשפך מעל כלי החלבונים ולאחר כמה שניות וטלטולים יישאר בתוך המשפך חלמון צהוב וחמוד.

**מי שממש רוצה שיטה קלה, לכו קנו את המוצר המצחיק הזה:

מודעות פרסומת

3 תגובות על טיפ הפרדת חלמון מחלבון

  1. פינגבאק: עוגיות פאדג' שוקולד לסוף העולם | ללוש!

  2. פינגבאק: עוגיות שושנים של פעם | ללוש!

  3. ורדה שילה הגיב:

    טיפ חמוד. חלמון-לימון. אהבתי

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s