טיפ אפייה עיוורת

אפיה עיוורת היא בעצם אפיה של הבצק לבד לפני המילוי שלו (תקף גם לטארטים מתוקים וגם לקישים מלוחים), המטרה שלנו היא לתת לבצק זמן להאפות ולהפוך לפריך לפני שאנחנו שופכים אליו את הבלילה הנוזלית שעלולה להפוך אותו לסוגי (soggy) שזה דבר מבאס ביותר- אני מבטיחה שאחרי שתנסו לא תתחרטו.

מה שנעשה הוא קודם כל לחורר את הבצק עם מזלג (נוותר אם המילוי הוא ממש נוזלי ודליל), אחרי שהבצק מחורר נניח על הבצק שתי רצועות של ניילון נצמד בצורה של איקס ועליהן נשפוך קטניות כלשהן בתור משקולת לבצק ← נסגור את קצוות הניילון הנצמד ← ונכניס את התבנית ל-10 דק' במקפיא. הקסם שבקירור במקפיא נובע מכך שברגע שהבצק הקר ייקבל מכת חום מהתנור הוא יתחיל להיאפות לפני שהוא בכלל מבין מה קורה ולא תהיה לו הזדמנות לנזול מהשוליים ולהצ'טקמק.

אחרי ההתייצבות של הבצק במקפיא נכניס אותו לתנור בחום 180° ל-15 דק' עם הקטניות עליו ואחר כך לעוד 10 דק' בלי הקטניות עד שתחתית הבצק תיראה לנו יבשה אבל עוד לא לגמרי אפויה. אחרי הורדת הניילון תחתית הבצק תיראה לנו לחה ושמנונית ולעומת זאת הקצוות יציבים ואפויים – זו בדיוק מטרת האפיה העיוורת, אפיית הבצק תוך שמירה על הצורה שלו בתבנית בלי לתת לו להצטמק ולהתרחק משולי התבנית.
הנה דוגמא שאולי תמחיש קצת איך הבצק ייראה בשלבי האפיה השונים:

חשוב לדעת שאחרי הורדת המשקולת יכול להיות שתחתית הבצק תנסה להתרומם מעט, במקרה כזה או שנחורר שוב עם מזלג או שבעזרת כף היד נחזיר אותה לתחתית התבנית כדי למנוע מצב שהיא תאפה בצורה כזו, עם בטן.
עכשיו תחתית הקיש/טארט מוכנה לעבודה ותישאר פריכה ומעולה לא משנה כמה נוזלי יהיה המילוי שנשים בה.

*לגבי הקטניות- הקטניות שנאפו לא יכולות לשמש לבישול אבל הן נשמרות לנצח, לי יש שקית עם קטניות שמשמשת אותי כבר כמעט שנתיים ועושה עבודה נפלאה ומסורה. פשוט תשמרו את הקטניות באיזו שקית או צנצנת ובכל פעם שתעשו אפיה עיוורת תשלפו אותן.

מודעות פרסומת