אודות / About

ללוש הוא בלוג שנועד לתת צעדים ראשונים לאופה המתחיל. תוכלו למצוא פה מתכונים לנשנושים מלוחים עוגיות ועוגות מכל הסוגים שאפשר להכין במטבח ביתי סטנדרטי וכיף לאכול ולחלוק עם משפחה וחברים.
השם ללוש הומצא מתוך השילוב בין הפועל ללוש (בצק) והטאץ' הצרפתי שיש למילה כשאומרים אותה במבטא המתאים. הבלוג נולד בשנת 2011 בעקבות מטלה בקורס ניהול ידע באוניברסיטה ולא היה לי מושג עד כמה הוא הולך לשנות לי את החיים.

קוראים לי ענת שילה ואני בוחרת, מנסה, מכינה, טועמת, כותבת ומעצבת את כל הפוסטים בבלוג הזה. אפייה היא האהבה שלי ולאחרונה אפילו זנחתי את חיי ההיי-טק הנוחים לטובת עבודה בקונדיטוריה קטנה ומקסימה. אני מאמינה שמתכון אחד ביתי שתהנו ותצליחו להכין שווה יותר מספר בישול שלם של מתכונים שנראים מדהים אבל יוצאים בסוף מעפן, לכן אני משתדלת ללוות את כל המתכונים בהסברים ותמונות שילוו אותכם במטבח.

הצילום בבבלוג הוא חלקית שלי וחלקית באחריות אבא שלי פרופ' בני שילה שהוא מדען וצלם מדהים שמלווה אותי בכל שלבי הצילום ואח"כ מסנן ומעבד את התמונות – כל שאלה בנושא ניתן להפנות אליו. לאחרונה הוא גם מצא זמן להוציא ספר מקורי ונגיש שמסביר את שלבי ההתפתחות העוברית דרך תמונות (קצת דומה להכנת עוגה), כנסו ותראו Life's Blueprint.

צילום בלוג בפעולה

צילום בלוג בפעולה

שאלות, בקשות או רעיונות יתקבלו בשמחה במייל שלי : lallush.blog@gmail.com

Lallush is a blog intended to provide the first steps for the beginning baker. You will find here recipes for every kind of dough that can be prepared in a standard kitchen and is fun to share with family and friends. The name Lallush is a combination of the verb “to knead” (in Hebrew) and the French touch of the word when pronounced in the proper accent. The blog was born in 2011 after an assignment at a course for knowledge management at the university. I had no idea how it was going to change my life

My name is Anat Shilo and I am responsible for choosing, preparing, tasting writing and designing all the posts in this blog. Baking is my passion, and recently I even abandoned my comfortable High-Tech life for work in a charming little bakery. I believe that one accurate and accessible home cooking recipe is worth more than a whole cookbook of recipes that look amazing but turn out disappointingly dull. That’s why I try to supplement all the recipes with instructions and pictures that will accompany you in the kitchen

The photography in the blog is the contribution of my father, Prof. Benny Shilo, who is a scientist and a photographer, accompanying me at all stages of photographing the posts. Any photography related question should be addressed to him. In his spare time he just published an amazing book explaining the process of embryonic development (which in some ways is similar to baking a cake) through pictures, read about it at Life’s Blueprint

 

21 תגובות על אודות / About

  1. שלום ענת,
    יש מצב לקבל מתכון של העוגיות שוקולד שמופיעות בצילום ?
    זה ניראה לי כמו שבשבת..
    איך עושים את הצורה הזאת ?
    אשמח לתשובה
    בברכה
    שוש

    אהבתי

  2. לימור הגיב:

    ענת שלום, הבלוג מקסים והמתכונים נראים מבטיחים, אהבתי ונרשמתי לעידכונים, חג שמח!!!

    אהבתי

  3. דנה הגיב:

    היי ענת,
    חיפשתי עוגיות שושנים והגעתי לכאן :) לשמחתי בסוף המתכון קראתי קצת אודותייך ולא יכולתי שלא להזדהות- גם אני סטודנטית לתעשייה וניהול בבן גוריון, כרגע שנה רביעית ואחרונה. אני מוכרחה לציין שלאורך כל התואר חלפה בי המחשבה לעזוב וללמוד קונדיטוריה, כבר בשנה א' פניתי ליעוץ תעסוקתי :) רצה הגורל ונשארתי בתואר אבל האהבה לאפייה נשארה ובאה לידי ביטוי בעיקר בתקופות מבחנים, או יותר נכון מיד לאחר מבחן זו הייתה (ועדיין) התרפיה שלי לשחרור מתחים :) אני שמחה שהגעתי לקרוא כאן ובטוחה שעוד איישם כמה וכמה מתכונים! יש לך בלוג נהדר, תמונות מקסימות וכתיבה מצויינת. שאפו!
    דנה :)

    אהבתי

  4. דנה הגיב:

    היי ענת, רציתי לדעת למה את לא מעדכנת יותר את הבלוג?
    לפי דעתי יש לו פוטנציאל אדיר ויש בו מתכונים נפלאים!
    אני ממש אשמח לראות פוסט חדש בקרוב:)

    אהבתי

  5. מירי הגיב:

    היי ענת, האתר שלך מקסים בעיני (הגעתי אליו כשחיפשתי מתכון לעוגיות שושנים)
    הרעיון של שילוב תמונות על כל צעד וצעד הופך את העניין לפשוט וקל, אני בטוחה שאמשיך לחפש מתכונים בבלוג שלך
    כבר הכנסתי אותו למועדפים :)

    בהצלחה, מירי

    אהבתי

  6. רותם הגיב:

    וואו שילהוומן! את אדירה!!!
    אולי יש לך עוד מתכונים ללא גלוטן בשביל אחותי המקסימה? וגם- אני מחפשת משהו עם שוקולד לבן.
    איזה אתר מקסים! כל הכבוד!
    קלסוומן

    אהבתי

  7. גיא עינת הגיב:

    היי ענת,
    כל הכבוד!
    ומה עם גירסא מוצלחת למאפינס מקמח מלא ופחות סוכר? כל אלו שאני מכיר יוצאות בחושות….
    גיא

    אהבתי

  8. רות הגיב:

    הבטחנו פריזזזזזזזזזזזזז הבטחנו קורדון בלו מה נסגר? כמה עוד אפשר להמתין?

    אהבתי

  9. מעיין הגיב:

    גברת פומפדור,
    בטוחה שהתוצרים שלך יהיו מופלאים פי כמה מתוצרי ביסל"ש הרחוקה..
    מקווה לזכות לטעום מהם ביום מן הימים,
    שלך

    אהבתי

  10. ראדה הגיב:

    גדול…

    מאוד נהניתי לקרוא ולגלוש בבלוג שלך ענת. רעיון מגניב לחלוק את הקשרונות של…
    עכשיו אני חושבת רציני להשתמש במטבח שלי!!!
    מחכה לעוד ועוד מתקונים מאתגרים (לפחות בשבילי)…

    שיהיה לך המון בהצלחה ענת!
    ראדה

    אהבתי

  11. עמית מצל ואיל רז הגיב:

    ענתי,
    מאד מרגש ומשמח לראות אותך מפיצה את אהבתך וכשרונך לחברייך מאותגרי האפייה…
    נשמח להתנסות בעצמנו וכמובן לטעום ממטעמייך!
    אוהבים עמית ואיל

    איל: יאמ יאמ יאמ…. אין חיבוק יותר חם מחיבוק פחמימות.

    אהבתי

  12. ענת ירדן הגיב:

    אני לא מכירה את תוצרי האפיה שלך, אבל מאד נהניתי לקרוא את "תוצרי הכתיבה" שלך. אשמח להמשיך לקרוא וגם אולי לנסות לאפות… בהצלחה, ענת

    אהבתי

  13. ענת שלובסקי הגיב:

    קניתי מערוך.
    התנור ואני נרגשים ומצפים.
    בהצלחה!!!

    אהבתי

  14. ורדה שילה הגיב:

    ענתי אופה גדולה

    אהבתי

  15. ורדה שילה הגיב:

    אין עליך באפייה
    את מלכת המטבח !!

    אהבתי

  16. יעל שילה בן-שאול הגיב:

    ענת בהצלחה, כשיגמרו לך המתכונים המאתגרים, אתן לך את מתכון הפלא של הפרפה. עד אז נשיקות ולא של מרנג ממני דודה יעל.

    אהבתי

כתוב תגובה להללושית לבטל