סלט קראנצ'י ברוטב חמאת בוטנים


DSC03730

מתכונים זריזים לארוחת ערב, זה הליין שלנו עכשיו. למרות שאין במתכון הזה טיפת אפייה אני מאמינה שתסלחו לי כי הסלט הזה מעולה.

אז היום בפינתנו סלט ירקות קראנצ'י וכייפי שמזכיר לי כמה אני מתגעגעת לאוכל בתאילנד.

DSC03456

**סלט קראנצ'י עם קריצה לתאילנד – סלט זוגי ** 

מצרכים
¼ כרוב אדום
2 מלפפונים טריים
גזר גדול
4 צנוניות
בצל ירוק
נבטים (אופציונאלי)
עלי כוסברה
בוטנים קצוצים
רוטב חמאת בוטנים
כף סויה
כף שטוחה חמאת בוטנים
כפית שמן שומשום
כף חומץ אורז או רגיל
מיץ מ½ תפוז / 3 כפות מים
שן שום כתושה
ג'ינג'ר טרי מגורד
קורט פתיתי צ'ילי מיובש

הסבר מקוצר למקצוענים
בוחרים ירקות טריים – חובה, אחרת הסלט ייצא מושי במקום קראנצ'י.
פורסים את המלפפונים לחצי לאורך, מרוקנים את הזרעים וקוצצים לפרוסות.
יוצרים גפרורי גזר בעזרת קולפן ג'וליאן (הסבר למטה).
קוצצים את הכרוב, צנוניות ובצל ירוק.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ושופכים על הסלט.
מפזרים מעל עלי כוסברה ובוטנים קצוצים, מגישים טרי טרי.
אם אתם רוצים ממש להשקיע אפשר לשמור את הירקות במי קרח עד ערבוב הסלט.

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד
הרעיון הוא לקצוץ את כל הירקות ולערבב עם הרוטב, העניין היחיד הוא שכדאי להקפיד על ירקות טריים ולחתוך אותם בצורה שתעצים את הקראנצ'יות שלהם.

DSC03697

כלי הרצח – כפית

בוחרים את המלפפונים הכי קשים במגירה, פורסים חצאים  לאורך ומרוקנים את כל החלק המיימי עם הזרעים בעזרת כפית. עכשיו כשנשארו רק החלקים הקראנצ'ים פורסים לפרוסות.

קולפן ג'וליאן, כן מה ששמעתם

קולפן ג'וליאן, כן מה ששמעתם

את הגזר הופכים לגפרורים עם קולפן ג'וליאן. מה היא אמרה עכשיו? כן, קולפן ג'וליאן. יש לזה שם מצחיק שמתחרז וזה קולפן מיוחד שזאת כל המטרה שלו בחיים – ליצור רצועות דקיקות. אפשר גם לחתוך ידנית אם אין לכם במגירה דבר כזב או לוותר על הגזר אם אין לכם כוח.

DSC03706

קוצצים את כל שאר הירקות, שמים בקערה ומערבבים עם הרוטב.
*אם אתם מכינים את הירקות מראש אבל עוד לא אוכלים את הסלט אז אני ממליצה לשמור את הירקות הקצוצים במי קרח – קצת התעסקות אבל מוכיח את עצמו.

DSC03711

מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, משקשקים והכל מוכן.

~~גיוונים~~
אם רוצים סלט יותר משביע אפשר להוסיף אליו גם קרעי חזה עוף או אטריות דקות (שעועית.אורז.סובה).

מי זאת שם מאחורה?

מי זאת שם מאחורה?

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה 10 דקות הכנה, בריא, גירסא טבעונית, נטול גלוטן, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על סלט קראנצ'י ברוטב חמאת בוטנים

  1. איילת הגיב:

    הרוטב יצא מחריד.
    הקרבתי עוד 3 כפות חמאת בוטנים כדי לנסות לאזן את הרוטב החמוץ והמלוח שיצא. בסוף יצא סביר, בעלי עדיין סרב לאכול את זה והכין לעצמו פתיתים.
    יכול להיות שצריך סוג מסוים של חמאת בוטנים, וגם סוג מסוים של שמן סומסום- חשוב לציין את זה. גם לא כתוב כמה ג׳ינג׳ר לשים.

    אהבתי

  2. ירדנה הגיב:

    סלט נהדר !!! תודה רבה על המתכון. בתור אחת שממש אוהבת סלטים, אני מחפשת מכשירים שיקצרו את העבודה ויעשו אותה יותר נוחה. קניתי סוג של סלייסר ממש נחמד. את המעבד מזון שלי צריכה להחליף כי מאד ישן והחלקים כבר לא מסתדרים בו. אולי יש לך המלצות?

    אהבתי

  3. נוז הגיב:

    יש שם שתיים "שם מאחורה"….:) נראה יאם יאם!

    אהבתי

כתיבת תגובה