מאפינס קטנטנים מקמח תירס וסלק


מאפינס קטנטנים מקמח תירס וסלק מופלא

לא פרסמתי מתכון כבר כמה זמן, די הרבה זמן. טוב היו לי כמה תירוצים – עברתי דירה מהעיר לכפר ופרצו אלי הביתה וגנבו בין השאר את המצלמה והלפטופ אז לצלם ולהעלות פוסט היה קצת מסובך.
לעבור דירה זה עניין לא פשוט, פעם אמרו לי שלוקח שבועיים עד שיודעים איפה כל המתגים ולא נתקלים ברהיטים בדרך לשירותים בלילה אבל זה לא מסתכם בזה. משהו במעבר משנה את כל שיגרת ההתנהלות בבית ולי לפחות לוקח זמן עד שאני מרגישה שכל רהיט ופריט מצא את המקום הטבעי והנכון בשבילו ועד אז אני פשוט לא שקטה. אז אחרי 3 חודשים ופריצה אני מוכנה להכריז שהבית (יחסית, נו קצת פולניות) מאורגן והתפניתי לניסויים חדשים במטבח.

IMG_5609

הכוכב של המתכון הזה הוא סלק צעיר וטרי שקניתי בדוכן בשוק איכרים והוא היה כל כך מופלא וצבעוני שלא יכולתי להישאר אדישה אליו. המאפינס האלה הם התוספת המושלמת לכל בראנץ' או ארוחת ערב וכיף למרוח עליהם ממרחים או לטבול בטחינה או שקשוקה, כ"כ כיף שקשה להפסיק.
*הבהרה – המאפינס עם קמח תירס אבל גם עם קמח רגיל אז הם לא נטולי גלוטן.

מאפינס מקמח תירס וסלק (מופלא) – 48 יח' קטנטנות / 24 מאפינס רגילים
1 כוס קמח תירס דק (100 גר')
¼ כוס סוכר חום (50 גר')
2 ביצים
1 גביע יוגורט
½ כוס שמן זית
½ כוס סלק טרי מגורד, כמה שיותר טרי וקטן
1 כוס קמח לבן (140 גר')
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
100 גר' בולגרית או פטה מפוררת
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מקלפים את הסלק ומגרדים אותו בפומפייה (בלי לבשל)
*מערבבים בקערה את הקמח תירס, סוכר, ביצים, יוגורט, שמן והסלק
*מוסיפים אל הקערה את הקמח, מלח ואבקת האפייה + סודה לשתיה, מערבבים בקצרה
*מוסיפים את הבולגרית המפוררת ואגוזי המלך
*משמנים תבניות מאפינס וממלאים כל שקע עד ¾ גובה
*מכניסים לתנור שחומם מראש ל180° לרבע שעה (או 20 דקות למאפינס גדולים)
*יאמייי

IMG_5611

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
מתכון סופר פשוט שאפשר להכין בחצי שעה ולשדרג את הארוחה. אני הכנתי אותו במיקסר אבל סתם מעצלנות והרגל, אפשר להכין בקערה אחת בלי שום בעיה.
מתחילים מהסלק – הוא צריך להיות כמה שיותר טרי וקטן כי ככה הצבע והטעם שלו יהיו חזקים יותר. הסלק שאני השתמשתי בו בכלל נראה כמו איזה בטטה/חייזר אבל הוא היה מדהים מה שמלמד לא להסתכל בקנקן אלא במה שבו.

images
היה אפילו קמפיין ברשת סופרים בצרפת  שעודד קנייה של ירקות ופירות מכוערים בכך שמכרו אותם ב30% הנחה. הנה סרטון ממש חמוד שמסביר על הקמפיין.
בחזרה לעניינו – קונים סלק קטן וטרי, מקלפים אותו ומגרדים בפומפייה, בלי לבשל. הידיים נהיות קצת ורדרדות אבל זה יורד אחרי כמה שטיפות טובות בסבון.

IMG_5616

כשהסלק המגורד מוכן שופכים לתוך קערה קמח תירס, סוכר ואת כל החומרים הרטובים של המתכון – ביצה, יוגורט, שמן, והסלק כמובן. מערבבים לתערובת אחידה, היא תהיה טיפה גרגרית בגלל הקמח תירס אבל זה יסתדר באפייה.

IMG_5629

כשהכל מעורבב וקורא לכם בצבע ורוד מהפנט הגיע הזמן להוסיף את הקמח והמלח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה ולתת ערבוב קצרצר רק עד שהקמח נטמע. בסוף מפוררים פנימה את הבולגרית שנותנת למאפינס את השדרוג האמיתי וגם אגוזי מלך קצוצים גס שמוסיפים מרקם.

IMG_5632

עכשיו נשאר רק לשמן תבנית ולשים בכל שקע בלילה עד ¾ גובה. שוב, אני זילפתי עם שקית זילוף חד פעמית מטעמי נוחות אבל שתי כפות יתנו בדיוק את אותו האפקט.
כשכל השקעים מלאים מומלץ לפזר מעל עוד קצת בולגרית ואגוזי מלך ללוק הסופי.

IMG_5641

אופים כרבע שעה לקטנטנים/ עשרים דקות לגדולים בחום של 180º. המאפינס אמורים לתפוח ואם תכניסו קיסם הוא ייצא רק עם קצת פרורים לחים.

IMG_5684 IMG_5709

וזהו סיפורו של הסלק המופלא שהפך למאפינס הכי נשנושיים שיש. וגם הצצה קטנה למטבח החדש שלי.
מקווה שנתראה שוב בקרוב עם מתכון חדש

IMG_5626

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, בריא, גבינה, מאפינס, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

8 תגובות על מאפינס קטנטנים מקמח תירס וסלק

  1. יעל הגיב:

    יש אפשרות להשתמש בסלק שמוכרים בוואקום בסופרים? (יש מצב שהוא מבושל..) תודה!

    אהבתי

  2. רקמה קינגמה הגיב:

    יקירה, תודה על המתכון.
    שאלה לי: האם התכוונת ל-1 כוס קמח תירס או ל-100 גר'? כי 1 כוס = 200 גר' לערך ו-100 גר' לחצי כוס.
    בתודה גדולה מראש.

    אהבתי

  3. shilovarda הגיב:

    כיף גדול לאפות משהו גם טעים וגם בריא
    המשיכי בקצב

    אהבתי

  4. עדי הגיב:

    כמה כיף שחזרת לבלוג :-) המתכון נראה נהדר וטעים…. מחכה לנסות..
    תתחדשי על הבית, שיהיה בהצלחה!

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s