עוגיות לימון של סתיו


עוגיות לימון

מתעוררת בבוקר ושוב מנסה להבין, איזה יום היום? ערב חג? שישי? שבת? והבטן כבר לא יודעת איך להכיל את כל ארוחות החג והצהריים שאחרי החג ושישי היום, מה לא תבואו לאכול איתנו?
וגם התחיל גשם פתאום, לא יודעת אם זאת ההתחממות הגלובלית או הזכרון הקצר שלי אבל ממש לא זכרתי שבסתיו בכלל יורד גשם, אני זכרתי שיש קיץ ואז פשוט מדלגים ישר לחורף. אז בין כל האוכל ושינויי מזג האוויר ובזכות חברים שהביאו לנו שק מלא לימונים הבנתי שכל מה שבא לי עכשיו זה פשטות של עוגיות לימון ופרג. בלי עוגות מפונפנות וקומפוטים עייפים אלא פשוט עוגיות של בית שמתאימות לעונה ואם אפשר אז שתהיה להן גם צורה מגניבה.

עוגיות לימון

עוגיות לימון פרג
120 גר' חמאה רכה
½ כוס סוכר חום דמררה (70 גר')
½ כוס אבקת סוכר (70 גר')
1 ביצה + חלמון
גרידה ומיץ מלימון שלם
¾1 כוסות קמח (260 גר')
3 כפות פרג / שומשום שחור / 3 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מקציפים במיקסר עם וו בלון את החמאה, הסוכרים וגרידת הלימון לתערובת תפוחה ואחידה
*מוסיפים את הביצה והחלמון ומקציפים עד שהם נטמעים לגמרי והמסה חוזרת להיות אחידה
*מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון
*מנפים פנימה את כל הקמח ומערבבים רק כמה שחייבים
*מוסיפים את התוספת הרצויה
*מחממים תנור ל170° ובינתיים מזלפים את העוגיות על נייר אפייה
*אופים כ10-12 דקות עד להשחמת הקצוות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה

עוגיות לימון

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
המתכון הזה דורש הקפדה על דבר אחד, החמאה צריכה להיות רכה כדי שנוכל להקציף אותה, כי ההקצפה של החמאה והסוכר מהווים את הבסיס של העוגיה כמו בהרבה עוגיות מזולפות אחרות. אם תמיסו אותה יותר מדי היא תהפוך לנוזלית והכל ישקע בתוכה, אם תעבדו עם חמאה קרה המיקסר יצטרך לעבוד קשה והמסה שלכם לא תהיה אחידה. אז מה זה חמאה רכה? חמאה שעדיין שמרה על הצורה שלה אבל אפשר בקלות להכניס לתוכה אצבע ויתקבל חור. אני עושה את זה בפולסים קצרים במיקרו.

עוגיות לימון

הייתם ילדים טובים וארגנתם חמאה רכה? אז בואו נתחיל.
מקציפים עם וו בלון (זה של הקצפת) במהירות בינונית את החמאה הרכה, שני סוגי הסוכר וגרידת הלימון לתערובת אחידה ותפוחה. הרעיון הוא שאנחנו רוצים שגם אחרי שנכניס את הנוזלים המסה כל פעם תחזור לרמת היציבות שהיא נמצאת עכשיו רק תהיה תפוחה יותר. כשהתערובת נראית כמו בתמונה למטה אפשר להמשיך לנוזלים.

עוגיות לימון

מוסיפים למיקסר בהדרגה את הביצה + חלמון (אתם יכולים להוסיף את החלבון העודף לאיזה חביתה בארוחת ערב), מקציפים עוד כמה דקות על מהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה ואז שופכים בהדרגה תוך כדי הקצפה את מיץ הלימון שסחטתם. כשהתערובת שוב אחידה מנפים מעליה את כל כמות הקמח ומערבבים במהירות נמוכה כדי לא לטנף את השיש בקמח לתערובת אחידה, מוסיפים את התוספת המועדפת עליכם (אני אגלה לכם מה אני הכי אהבתי בהמשך) ועכשיו נשאר לזלף.

עוגיות לימון

אוי לא, לזלף?!?!?!? תקשיבו, אין מה לדאוג. בהתחלה עושים כמה נסיונות ואם הם יוצאים לא טוב מחזירים לשקית הזילוף ואחרי כמה אתם כבר תהיו ספצים. מה שכן, בשביל לזלף צריך צנטר (פייה יענו), אני השתמשתי בצנטר פרח 5 מ"מ אבל אתם יכולים להשתמש בכל צנטר שיש לכם בבית ואני בטוחה שתמצאו רעיונות יצירתיים לצורות של עוגיות. אין לכם בכלל שקית זילוף וצנטר? אפשר להשתמש בשקית סנדביץ' ולעשות חור באחת הפינות ולזלף בעזרתה, או פשוט לעשות ערימות יפות עם כפית על הנייר אפייה.

עוגיות לימון

השגתם שקית זילוף וצנטר? לעבודה. קודם כל ממלאים את השקית במסת העוגיות אבל לא את כל הכמות בבת אחת כי סתם לא יהיה נוח לזלף ככה אז עדיף כל פעם בערך 1/3 מהכמות. אני אוהבת להיעזר באיזה קנקן, להלביש עליו את השקית זילוף ואז נוח לי להכניס את המסה פנימה בלי להתלכלך – יש תמונה כאן. ברגע שהמסה כבר בשקית זילוף מהדקים את השקית בתנועת סיבוב כדי להוציא אוויר מיותר ומתחילים לזלף על נייר האפייה. עם כל צנטר אפשר לעשות מלא צורות וכאן הדגמתי כמה מהן, הסבר על השורה התחתונה מצד שמאל לימין: פרח סיבובי מבפנים החוצה, פרח ללא סיבוב – רק זילוף במקום והפרח נוצר בזכות הצנטר, פרח סיבובי מבחוץ פנימה, בשורה מעל זה פשוט פסים ובשורה העליונה אותו דבר כמו בתחתונה רק בקטן יותר.

עוגיות לימון

אחרי שתזלפו קצת תגיעו לשלב שהצורות מתחילות להתעוות כי כבר אין מספיק חומר בשקית זילוף אבל אל תתיאשו – יש פתרון. כמו שפכטל לשיפוצניק לאופה יש את הקלף, שהוא בעצם כמו שפכטל רק מפלסטיק ואפשר לעשות איתו הכל (טוב, כמעט הכל): הוא היעה של השיש כשצריך לאסוף קמח, הוא החותכן בצק האולטימטיבי בעוגות שמרים ולחמים ובמקרה הזה הוא ה"לוחצן" לשקית הזילוף. פשוט מצמידים את הקלף לשקית הזילוף בזווית אלכסונית ואוספים את כל שאריות המסה שנאגרו בצדדים עד שתקבלו שקית זילוף נקייה לגמרי וכמות מסה נוחה לעבודה בקצה, זה קצת כמו ללחוץ את המשחת שיניים לקצה של השפופרת. כשכבר יישאר אפילו מעט מדי חומר לזה תחזירו אותו לקערה ותכניסו מסה חדשה לשקית.

עוגיות לימון

התוספת שתופסת- ניסיתי 3 אופציות לתוספות. ובעיני הדירוג הוא כזה:
פרג – הכי קלאסיות עם איזון מושלם בין החמיצות של הלימון והמרירות של הפרג.
שומשום שחור – מגניבות, השומשום נותן טוויסט וטעם קצת יותר מתוחכם וגם מאזן את הלימון.
ג'ינגר – חמודות, מי שאוהב ג'ינג'ר יאהב אותן אבל חסר בהן איזון ללימון אז אולי אפשר לשלב את הג'ינג'ר יחד עם הפרג או השומשום.

עוגיות לימון

נשאר רק לחמם את התנור ל170°, לאפות את העוגיות 10-12 דקות עד שרואים את הקצוות משחימים. מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה, מחזיקות לפחות שבוע. אם בא לכם לתת לעוגיות האלה לוק יותר חגיגי כשאתם מגישים אפשר לפדר אותן עם קצת אבקת סוכר אבל ממש לא חייבים- אחרי הכל, צריך גם קצת דברים של יום חול כדי לחזור לשגרת אחרי החגים.

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

10 תגובות על עוגיות לימון של סתיו

  1. גלית הגיב:

    היי :) באיזו תכנה את משתמשת לעריכת התמונות היפות שלך?

    אהבתי

  2. אורנה הגיב:

    הי ענת,
    יש אפשרות להכין כמות כפולה… לא תמיד זה מתאים לכן שואלת…
    תודה.

    אהבתי

  3. עדי הגיב:

    זה מסוג הפוסטים שאי אפשר להתאפק ומחכים לשעות השקטות של הערב כדי להיכנס למטבח ולהכין…..
    אז כן, כמובן שהכנתי :-) יצא מקסים! הכנה כיפית, זילוף נוח וטעם נהדר!

    אהבתי

  4. הדר הגיב:

    תמונות מהממות!

    אהבתי

  5. galiaarieli הגיב:

    הי ענת,
    זה מה זה מעורר חשק גם לאכול וגם לאפות.
    את גם כותבת מקסים, אז סתיו נחמד מכוסים בשמיכת פליז עם כוס תה ועוגיות
    ואנחנו מסודרים.

    דרך אגב- איפה ההורים שלך?

    תודה על הפוסט
    גליה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s