קרקר קצח לחיי נצח


קרקר קצח

לפני 3 שבועות נסענו לנצרת בסופ"ש, התחשק לנו להרגיש שיש עוד איזה סיכוי לדו קיום במדינה הזאת וחוץ מזה יש שם כ"כ הרבה מה לאכול שבאמת קשה לסרב. אני חושבת שזה היה הביקור הראשון שלי, אבל אחרי שגיליתי כמה פנינות גסטורנומיות מתחבאות שם אני בטוח אחזור בקרוב.

אז הנה מתכון קצר ומלא בריאות (עם מרכיב סודי שקניתי שם בחנות תבלינים) ואחריו המלצות לדברים שלא כדאי לפספס כשמבקרים בנצרת. מרחק שעה וחצי נסיעה ואתם בחו"ל ועוד לא דיברתי על כמה שהכל שם זול. את ההשראה למתכון קיבלתי מהמתכון הזה של דברים בעלמה ויש אפילו רעיון למתנת ראש השנה שתוכלו ליצור מהמתכון הזה.

זמן הכנה ברוטו: שעה
זמן הכנה נטו: רבע שעה
כמות: 2 תבניות תנור –> 2 צנצנות קרקרים

קרקר קצח לחיי נצח
1 כוס קמח כוסמין / מלא / רגיל אם אתם ממש מתעקשים
1 כוס קוואקר
3 כפיות רוזמרין מיובש / עלים מענף רוזמרין טרי
½1 כוסות גרעינים וזרעים מכל הסוגים (גרעיני דלעת, חמניה, זרעי פשתן, צ'יאה, שומשום, קצח)
2 כפיות מלח
** 2 כפות קצח טחון/ טחינה ** תכף מגיע הסבר
3 כפות שמן זית
500 מ"ל (2 כוסות) מים
מלח גס לפיזור

קרקר קצח

הסבר מקוצר למקצוענים:
*טוחנים במעבד מזון את הקמח, קוואקר והרוזמרין
*מעבירים לקערה ומערבבים את כל הגרעינים והזרעים שמצאתם בבית
*מוסיפים מלח, שמן וקצח טחון / טחינה
*שופכים פנימה את כל המים – מה? כן כן אל תדאגו
*משטחים על 2 תבניות תנור עם נייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס
*אופים ב170° 10 דק', מוציאים מהתנור וחתכים לריבועים
*מחזירים לאפייה לעוד 35 דק'
*לא מאמינים שהרגע הכנתם את הדבר המושלם והבריא הזה

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד
רוב הסיפור במתכון הזה הוא המצרכים כי לערבב בקערה ולשפוך לתבנית זה ממש לא סיפור. אז קודם כל אני ארגיע – לא חייבים את כל סוגי הגרעינים וכל דבר שיש לכם בבית יעשה את העבודה.

קרקר קצח

**מה זה לעזאזל קצח טחון???
אז ככה, בביקור שלי בנצרת לפני כמה שבועות נכנסנו לחנות תבלינים עתיקה בשם מטחנת הגליל אלבאבור וחקרנו את כל הדברים המיוחדים שהיו שם. היו שם את כל סוגי התבלינים שאפשר רק לדמיין ואפילו מטחנה שחקלאים מקומיים מגיעים אליה וטוחנים את התוצרת שלהם, בין כל צנצנות הטחינה המשובחת עמדו להן גם כמה צנצנות של קצח טחון שזה בעצם ממש כמו טחינה רק מזרעי קצח. ולמי שהגיע עד כאן ועדיין חושב שקצח זה שומשום שחור אז יש לי News flash קצח ושומשום שחור הם שני דברים שונים לגמרי! לקצח יש טעם מאוד חזק וקצת מר והוא מעולה לפיזור על פשטידות, לחמים ומטבלים, הוא גם הרבה יותר קשה ומוצק מהדופלנג'ר שלו השומשום השחור. עדכון אוקטובר 2014 – מסתבר שהתחילו להביא את הקצח הטחון גם לאטליז חלילי ברמלה אז לא צריך להצפין עד נצרת בשבילו.

אוקיי אז אחרי שסגרנו את עניין המצרכים נעבור למתכון. מתחילים בלטחון את הקמח, הרוזמרין והקוואקר במעבד מזון (אם אין מעבד מזון פשוט קונים קוואקר מהיר הכנה), אח"כ שופכים את תערובת הקמחים לקערה ומוסיפים פנימה את כל הגרעינים, הקצח הטחון (שאפשר להמיר בטחינה או פשוט לוותר עליו) והשמן ובסוף שופכים את המים ומערבבים היטב.

קרקר קצח

התערובת הולכת להיראות כמו הכלאה בין מרק חול למלט אבל אל תתפתו בשום פנים ואופן להוסיף קמח- הדלילות של הבלילה היא מה שמאפשר לקרקרים להיות דקיקים ומעולים ולכן ככל שזה יותר מיימי ככה התוצאה תהיה פריכה יותר.
שופכים את המרק קרקרים שלכם על 2 תבניות תנור גדולות מרופדות בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור שחומם ל170° למשך 10 דק', כשהטיימר מצפצף מוציאים את התבניות וחותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה ריבועים כדי שיהיה קל לשבור את הקרקרים אחרי האפייה. אם תנסו לחתוך רק בסוף כל התבנית תהפוך לשברים קטנים ולא תצליחו לקבל קרקרים ריבועיים.

קרקר קצח

אחרי שחתכתם את הריבועים / מעויינים שלכם מחזירים את התבנית לתנור לאפייה של עוד 35 דק' ואז מוציאים, מצננים ומנשנשים למוות.
אני הכנתי מטבל של גבינה לבנה עם גרידת לימון, נענע ושום שהיתה מושלמת עם הקרקר אבל הוא הולך עם הכל וכמובן שמומלץ להכניס אותו ישר לצנצנת אטומה כדי לשמור על הטריות.

אפשר גם להכין את הקרקרים כמתנה מגניבה לחגים – פשוט תערבבו את כל החומרים היבשים ותשימו בצנצנת יפה ומי שיקבל את זה כמתנה יצטרך רק להוסיף שמן טחינה ומים ויהנה מהקרקרים המופלאים האלה.

קרקר קצח


פינת ההמלצות – נצרת לגרגרנים

קרקר קצח1. להסתובב בשוק – יש מלא דוכנים של תבלינים, כלי מטבח וכל מה שאתם רק יכולים לחשוב עליו. אני קניתי כובע, תבנית סיליקון וכוסות זכוכית מעולות.

2. לקנות קפה -קפה פאהום זאת רשת של חנויות קפה מדהימות שקולים וטוחנים בהן את הקפה במקום ומוכרים שם גם את כל סוגי האגוזים במחירים מטורפים. אנחנו הגענו לשם לפי הריח וקנינו קפה טחון עם הל שאנחנו מבשלים בפינג'אן ומתבאסים מהרגע שהוא ייגמר לנו.
קפה פאהום, רחוב 6177 (סמטה קטנה מול המקדונלדס), נצרת

קרקר קצח

3. לאכול ארוחה טובה – אנחנו בחרנו לאכול את ארוחת הצהרים שלנו במסעדה מיוחדת עם עיצוב אקלקטי ומגניב שנקראת אלרדא El-Reda. ברגע שנכנסים קולטים שיש שם וייב של סופרים שבאו לשבת לכתוב איזה רומן. במסעדה מגישים גם מאכלים אותנטים וגם סגנון פיוז'ן, המנה שאני הכי נהנתי ממנה היתה סלט של עלים ירוקים ותפוזים עם בצל מיובש למעלה ורוטב מתקתק חריף, וכיאה לנצרת גם הקבב עם הירקות הצלויים היה מעדן. אגב יש להם גם סוג של צימר פשוט ויפה מעל המסעדה עם חלונות גדולים שנשקף מהם נוף לעיר.
אלרדא, רחוב אלבשארה, נצרת.

קרקר קצח

4. לקנח בכנאפה – מכירים את הקטע הזה באבו גוש עם אבו שוקרי המקורי מספר 1? אז מסתבר שזה גם הגיע לנצרת. שמענו שכדאי לאכול באל-מוכתאר כנאפה, אז כשעברנו לידו ברחוב כמובן שמיד נכנסנו פנימה והזמנו מנה ב10 שקלים. אבל כשכבר חזרנו לאוטו גילינו שבדיוק מול החניה ניצבת עוד מסעדה שנקראת אל-מוכתאר, אז אחרי דיון פילוסופי עם הסדרן בחניון שבו הוא הסביר לי שאני צריכה "ללכת לפי הטעם ולא לפי האוכל" (אין לי מושג מה זה אומר), השתכנענו להיכנס ולטעום עוד חצי מנה של כנאפה. חייבת להגיד ששתיהן היו מעולות ונפלאות אבל אין ספק שהכנאפה השניה היתה אחת יותר מדי, זה לפחות מה שגילית בנסיעה הביתה :) .

קרקר קצח

אנקדוטה אחרונה – לא משנה כמה פעמים נתקן את אבא שלי הוא עדיין יקרא לבקלוואה "עוגה ערבית", ירושלמים – לך תבין.

קרקר קצח

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, בריא, גירסא טבעונית, סיפורים, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

11 תגובות על קרקר קצח לחיי נצח

  1. liora הגיב:

    תודה רבה על המתכון!
    הכנתי את הקרקר ויצא ממש טוב, בריא וקל להכנה:)
    השתמשתי בקמח שיפון וטחנתי את החומרים עם בלנדר סטיק,
    הייתי מורידה טיפה מהרוזמרין כי הוא קצת מר,
    אבל חוץ מזה המתכון הזה להיט והוא הולך לככב אצלי הרבה:)

    אהבתי

  2. טלי לוי הגיב:

    נראה נהדר ובריא, ללוש! אפשר עם טחינה רגילה משומשום?
    הבלוג שלך מקסים 🌸

    אהבתי

  3. חוי הגיב:

    קריספי קצח טעים לי רצח

    אהבתי

  4. Nir Shavit הגיב:

    Anat will try it with my son Lior, I hope we can make it as well as you did :-)

    אהבתי

  5. הדר הגיב:

    תמונות הורסות!

    אהבתי

  6. אורן הגיב:

    יופי של מתכון , חוסך את הרידוד ומקצר את ההליך .
    אורן

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s