קישואמניה – שגעת הקישואים


קישואמניה

הצבעים בתמונה מזכירים לכם את ברזיל? לכו מפה – אני לא חובבת אוהדי כדורגל בתקופת המונדיאל. אני יודעת כבר מיליון פעם אמרו לי שזה לא רק הכדורגל ושיש משהו בבינלאומיות שהוא מרגש וחגיגי וחוץ מזה זה רק פעם ב4 שנים, אז למה זה מרגיש שכל שנה יש ארוע אחר שאומרים עליו את זה? בקיצור כשאני מסתכלת על משחק כל מה שאני רואה זה חבורת חתיכים (לא תמיד) שבעיקר מענין אותי לשאול שאלות על התספורת / תלבושת שלהם אבל בשביל האיש שלי זה קרנבל שלם, לא לגמרי מתואמים בעניין.
אז בערב מונדיאל קייצי השבוע האיש שלי חזר הביתה ובידיו ארגז קישואים מדהים עם קישואים וזוקינים בכל הצבעים הצורות והסוגים שרק אפשר לדמיין, ככה זה – כל אחד והפינוקים שלו, בשבילו זה כדורגל ובשבילי זה ירקות טריים וצבעוניים שגורמים לי אושר עילאי וכך נולד פוסט ה"קישואמניה". הקישואים נשארו מתערוכת חקלאות שבה חברת הזרעים שבה הוא עובד Origene Seeds הציגו, יש גם יתרונות לבן זוג שהשעון המעורר שלו מצלצל כל בוקר בחמש.

לכל המודאגים בנושאי ירקות מהונדסים – אף אחד מהקישואים לא מהונדס גנטית, זה הכל הכלאות קלאסיות אז אין מה לחשוש.

קישואמניה

מיד נכנסתי למטבח והתחלתי לעשות ניסויים עם האוצר הזה והרי לפניכם פוסט עם 2 מתכוני קישואים קצרים ונפלאים: סלט קישואים חי ופשטידת קישואים מנצחת. היה עוד מתכון ניסיוני של עוגת שוקולד עם קישואים אבל הוא נגנז, טוב מה חשבתי לעצמי?!

1. סלט תלתלי קישוא חי ורוקפור

IMG_0423

הסלט הזה מורכב מקישואים וזוקינים חיים והוא מרענן ומעולה! אני יודעת שאתם רגילים לאכול קישוא במצב מבושל או מטוגן אבל אם יש לכם במקרר קישוא טרי ופריך הוא יהיה מעולה לזה כי בת'כלס למה מלפפון אפשר לאכול חי וקישוא לא?!

זמן הכנה ברוטו ונטו: 10 דקות
כמות: סלט צדדי זוגי

סלט תלתלי קישוא חי ורוקפור
4 קישואים/זוקינים טריים ופריכים
חופן עלי נענע
חופן פרוסות דקות של שקדים
50 גר' גבינת רוקפור (או כל סוג אחר עם טעם חזק)
שמן זית
מלח גס ופלפל
שפריץ וגרידה מחצי לימון

סלט קישואים חי

הסבר מקוצר לכולם
*בוחרים 4 קישואים/זוקינים קטנים ופריכים ושוטפים היטב (לא להתעצל)
*בעזרת קולפן רגיל יוצרים רצועות ארוכות ודקיקות מהקישואים
*קולים את פרוסות השקדים במחבת (בלי שמן) כחמש דקות תוך כדי ערבוב
*מפזרים מעל תלתלי הקישואים עלי נענע ופרוסות שקדים ומזלפים שמן זית, מלח גס ופלפל
*מעבירים לצלחת ומפזרים את גבינת הרוקפור המפוררת
*מפזרים מעל הכל קצת גרידת לימון ונותנים שפריץ שיהיה חמצמץ ומעולה

סלט מרענן ומעולה ואני ממש ממליצה לנסות

קישואמניה

2. פשטידת קישואים מנצחת

מכירים את זה כשפותחים את המקרר והתוקף של כל הגבינות הוא גבולי מדי בשביל לאכול אבל הן נראות סבבה אז כואב הלב לזרוק? הפשטידה הזאת נועדה כדי לפתור את הדילמה הזו ואפשר לעשות אותה עם כל שילוב של גבינות וירקות שיש לכם במקרר. היא תמיד טעימה, יחסית דיאטטית ומפיצה בכל הבית ריח שגורר את כולם לפתוח את התנור ולשאול מה יש בפנים.

קישואמניה

זמן הכנה נטו: רבע שעה
זמן הכנה ברוטו: שעה וקצת
כמות: תבנית מלבנית של 26×12 ס"מ

פשטידת קישואים שתמיד מצליחה
3 קישואים גדולים (או 4-5 קטנים)
1 בצל יבש פרוס דק
2 ביצים
2 גביעי גבינה (קוטג'/גבינה לבנה/גבינת עזים/יוגורט)
2 שיני שום
מלח, פלפל, מוסקט
קצח לפיזור
*קצת גבינה מגורדת או שקדים לפיזור למעלה

קישואימניה

הסבר מקוצר לכולם
*פורסים את הבצל והקישואים לפרוסות דקות
*מחממים במחבת שמן זית ומקפיצים את הבצל עד שנהיה שקוף
*מוסיפים את הקישואים ומטגנים להשחמה קלה
*מורידים מהאש ומעבירים את הבצל והקישואים למסננת שיגירו את הנוזלים המיותרים
*בינתיים מערבבים בקערה : גבינות, ביצים, 2 שיני שום כתוש, מלח, פלפל ומוסקט
*מוסיפים לקערה את הבצל והקישואים
*שופכים לתבנית ומפזרים למעלה קצח וקצת גבינה מגורדת אם רוצים
*אופים בחום בינוני כ50 דקות עד שהלמעלה זהוב והפשטידה יציבה

**על אותו בסיס אפשר לעשות פשטידה מכל ירק בעולם: פטריות, כרישה, תרד, בטטה, ברוקולי, כרובית – רק צריך לדאוג שאם מדובר בירק שמכיל הרבה נוזלים מקפיצים אותו מספיק על המחבת לפני ומסננים את הנוזלים העודפים.

קישואמניה

קישואמניה

שיהיה לכם בתאבון ושמישהו יעשה שייגמר כבר המונדיאל,אני? ממורמרת? חס וחלילה

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה בריא, גבינה, סיפורים, צמחוני, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על קישואמניה – שגעת הקישואים

  1. חוי הגיב:

    שלום ענת, אשמח אם תוכלי להמליץ גם על איזה משקה אלכוהולי מרענן שמתאים לשתות לצד הפשטידה בעת צפייה בטורניר הכדור-רגל.

    אהבתי

  2. shilovarda הגיב:

    אין על המתכונים של ענת! כשהיא במטבח, הכל יוצא מוצלח. (יצא חרוז).

    אהבתי

  3. shilhav הגיב:

    או, חיכיתי למתכון פשוט לפשטידה.. והסלט נראה מדהים. יש הבדל משמעותמ בטעם בין קישוא וזוקיני?

    אהבתי

  4. הדר הגיב:

    דווקא חבל לוותר עכשיו: מתכון מעולה של אפרת לבראוניז קישואים.
    בהצלחה :))
    http://what-efrat.blogspot.co.il/2012/09/blog-post_4.html

    אהבתי

  5. ynot? הגיב:

    נראה בריא מרענן וטעיםםםםםםםםםם

    אהבתי

כתיבת תגובה