סמבוסק גבינה אסלי


סמבוסק גבינה אסלי

איכשהו רק יוני אבל זה כבר מרגיש כמו שיא הקיץ ולא מתחשק להתחיל להכין דברים חמים וכבדים. אז הרי לכם מתכון לסמבוסק ביתי שיבוא טוב בכל בראנץ'/ארוחת ערב ליד איזה סלט קטן או גדול – תלוי בסטאטוס הדיאטה לקראת הבקיני. המתכון גם נבחר ברוב קולות בהצבעה שעשיתי בעמוד הפייסבוק של הבלוג (בחייאת תנו בלייק). למה אסלי אתם שואלים? כי את המתכון קיבלתי מנועה (חברה שלי, זוכרים?) שעשתה קורס אישי אצל באסמה הדרוזית שמכינה אותו כבר שנים.

סמבוסק גבינה אסלי
זמן הכנה ברוטו: שעתיים וחצי (כולל התפחה)
זמן הכנה נטו: חצי שעה
כמות: 20 סמבוסקים בינוניים

בצק מילוי גבינה
500 גר' קמח (אפשר שליש מקמח מלא)
1 כף שמרים יבשים
½ כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן
½ גביע יוגורט
1 חלמון ביצה (נשתמש בחלבון בהמשך)
½ כוס מים פושרים בהדרגה
250 גר' גבינה טוב טע
(אפשר גם בולגרית / לאבנה / גבינה לבנה)
½ גביע יוגורט (שנשאר מהבצק)
1 בצל בינוני קצוץ
½ גמבה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
½ קופסת זיתים שחורים
מלח, פלפל, אורגנו טרי

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מכינים בצק שמרים ומתפיחים כשעה עד להכפלה
*מטגנים את הבצל השום והגמבה הקצוצים ומצננים מעט
*מערבבים את הגבינות יחד עם הירקות והזיתים ומתקנים תיבול
*מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור לעיגול
*ממלאים בכף גדושה מהמילוי, מורחים חלבון על הדפנות להדבקה הרמטית
*מקפלים כל עיגול לחצי, מהדקים וסוגרים בעזרת מזלג את הדפנות
*מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח ומלח גס
*אופים 20 דק' בחום של 190º
*הכי טעים חם, אפשר גם להקפיא מיד אחרי אפייה ולחמם בתנור לפני ההגשה

סמבוסק גבינה אסלי

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
שלב ראשון והכרחי במתכון הוא הכנת הבצק, אוף שוב צריך להתפיח? כן :) ברור שאתם כבר יודעים להכין בצק שמרים, נכון?! אם לא אפשר להיעזר בהוראות מפורטות כאן. באופן כללי הבצק צריך להיות גמיש ונוח לעבודה אבל לא דביק, אז תקפידו להוסיף את המים בהדרגה רק עד שתגיעו לטקסטורה הנכונה.
כשהבצק מוכן מתפיחים אותו כשעה להכפלת הנפח ואז הוא מוכן לעבודה.

סמבוסק גבינה אסלי

בזמן התפחת הבצק אפשר לגשת למלאכת הכנת המילוי. זה ממש ממש פשוט – קוצצים דק דק את כל הירקות שרוצים להכניס למילוי ומטגנים אותו עד להשחמה קלה (אפשר להחליף לירקות אחרים כל עוד הם לא יגירו נוזלים ויהפכו את המילוי למרק).

סמבוסק גבינה אסלי

בואו נקדיש 60 שניות לעשבי תיבול טריים,תקשיבו לי – זה יקום אחר מעשבי תיבול מיובשים. אז גם אם אתם גרים בדירה תעשו לעצמכם טובה ותשתלו לפחות אדנית קטנה עם אורגנו , טימין ורוזמרין. אלה עשבי תיבול חזקים ששורדים הרבה זמן ומוסיפים טעם מדהים, עזבו אותכם מנענע זה נדוש ושתלטני.

סמבוסק גבינה אסלי

טריק מדליק – כדי להוריד בקלות את כל העלים מהגבעול מחזיקים ביד אחת בחלק העליון של הענף וביד השניה מחליקים כלפי מטה עם שתי אצבעות נגד כיוון צמיחת העלים והכל פשוט צונח לקרש בצורה מושלמת מלבד החלק העליון שבו החזקתם, אפשר לעשות את זה עם בזיליקום, טימין, אורגנו ודומיהם. אהבתם?

סמבוסק גבינה אסלי

נשאר רק לערבב הכל עם הגבינות, אני עשיתי את הסמבוסק עם מילוי שהיה מורכב מחבילה אחת של גבינת טוב טעם וחצי מהיוגורט שנשאר מהבצק. אבל תרגישו חופשי להכניס כל גבינה שיש לכם במקרר – בולגרית , לאבנה, גבינה לבנה… אם הכנסתם הרבה גבינות נוזליות שווה לשים 2 כפות קמח שיספח את הנוזלים.
אגב – היתה גם פעם שעשיתי את המילוי עם לאבנה וחציל קלוי והיה חמצמץ ומופלא.

סמבוסק גבינה אסלי

רידודיישן – מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל כדור לעיגול, ממלאים וסוגרים. שיטה נוספת היא לרדד מכל כמות הבצק מלבן ולקרוץ מתוכו עיגולים בעזרת כוס. סמבוסק מוצלח יהיה עם בצק דק והרבה מילוי אז תנסו להכניס כמה שיותר מילוי ולשמור על בצק דק. חייבת להודות שדווקא בפעם שצילמתי את המתכוןהיחס בצק מילוי שלי לא היה מושלם אז תרגישו חופשי להתעלות עלי.

סמבוסק גבינה אסלי

אם חשוב לכם שהסמבוסק יהיה סגור הרמטית אפשר למרוח על השוליים לפני הסגירה מהחלבון שנשאר או סתם טיפה מים ואז לסגור לחצי עיגול. אחרי הסגירה מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ועליה סוגרים את הקצוות עם מזלג – תהיו אגרסיביים כי הבצק יתפח בתנור והסימון ייעלם אם הוא יהיה חלש מדי. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום קצח ומלח גס.

סמבוסק גבינה אסלי

אופים בחום של 190º כ20 דקות, אם התנור חזק אולי אפילו קצת פחות. הבית יתמלא בריחות מעולים ואז תדעו שהסמבוסק מוכן ושאתם חייבים לאכול ממנו בזה הרגע. אז מממ בתאבון, ביוש.

סמבוסק גבינה אסלי

*אחסון – נשמר בטמפרטורת החדר כיום ועוד כיומיים במקרר. אם רוצים להכין מראש אפשר לאפות ומיד אחר כך לצנן ולהכניס למקפיא בשקית עם כמה סמבוסקים ואז ברגע שיש חשק מחממים את התנור ונותנים מכת חום של 5-7 דק'.

**הצעות גיוון – אפשר בכיף גם למלא את הסמבוסק בקוביות בטטה פטה ובזיליקום / ריקוטה תרד ואגוזים / חציל קלוי לאבנה וזעתר, תעשו ניסויים ותעדכנו אותי…

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה בצק שמרים, גבינה, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

10 תגובות על סמבוסק גבינה אסלי

  1. חוי הגיב:

    נראה מעולה !!! שאלתי היא האם ניתן להכין ללא גלוטן ולקטוז וללא ירקות ממשפחת הסולניים ?!

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      סמבוסק נטול גלוטן ולקטוז הוא נטול סמבוסק :) נראה לי שפשוט עדיף להכין מתכון אחר

      אהבתי

    • dagluten הגיב:

      למקרה שיהיו קוראים שיצטרכו את התשובה הזאת אז בודאי שאפשר. למטרת הללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי למאפי שמרים או קמח "כרגיל" למאפי שמרים.
      לנטול חלב: משתמשים לבצק במקום יוגורט: כחצי כוס חלב סויה מעורבב בכפית מיץ לימון או חומץ. אם הבצק ידרוש יותר נוזלים אז להגדיל כמות של זה או להוסיף ביצה.
      למילוי: גבינת טופוטי מסויה ואפשר גם להוסיף קצת שבבי פרמזן או גבינה צהובה מסויה.
      לגבי הירקות: אפשר כל ירק אחר שעבר קלייה במחבת או קצת אפייה בתנור וגם תערובת של עלים ירוקים… יש גם עלי תרד קפואים שאפשר להפשיר, לסחוט ולטגן עם שום מלח פלפל , אגוז מוסקט וקצת כורכום ולערבב עם ה"גבינות".

      אהבתי

  2. shilhav הגיב:

    נראה טעים ומבטיח ואהבתי את הטיפ על צמחי התבלין. מה את מייעצת לאנשים שלא ממש מצליחים לתחזק עדניות? אפשר לקצוץ ולהקפיא או שזה מאבד את הטעם בהקפאה? וגם – אפשר להכין את הסמבוסק רק עם ירקות? עם איזה את ממליצה?

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      תודה יקירה
      1.אפשר לקצוץ ולהקפיא צמחי תבלין אבל הם נוטים להשחיר אז אני פחות מתחברת לשיטה הזו. במקרה הכי גרוע קונים חבילה טרייה בסופר ב5 שקלים
      2. אם את רוצה מילוי רק של ירקות הייתי מנסה פירה מבטטות שאליו אפשר להוסיף שום ובצל מטוגנים, ספרי איך זה כשתנסי…
      שיהיה יום טוב

      אהבתי

  3. תודה רבה את מקסימה ..
    עדיין מחכה למתכון העוגיות שוקולד
    שבעמוד הבית.(בצורת פרח )
    בברכה
    שוש

    אהבתי

  4. הדר הגיב:

    את מקסימה :)) וגם הבלוג!

    Liked by 1 person

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s