עוגת גבינה שפויה


עוגת גבינה שפויה

שבועות בפתח ומתוך כל בלוג או מהדורת עיתון קוראות אלינו עוגות גבינה מהממות אבל באותיות הקטנות מסתתרות כמויות לא הגיוניות של שמנת וגבינות עם אחוזי שומן דו ספרתיים, אז החלטתי הפעם לעשות ג'סטה ולפרסם מתכון לעוגת גבינה קרמית ומדהימה שהיא לגמרי שפויה ואפשר להתענג עליה בלי רגשות אשמה (כמעט). הרי לפני שנגיע לעוגה יש לנו עוד מיליון קישים, לזניות וגבינות קשות לטעום.
עוד פרט חשוב הוא שזה המתכון המיתולגי של סבתא שלי (מירה שילה – בתמונה למטה) שהיא בלי שום ספק ההשראה והשורשים שלי בכל מה שנוגע לבישול, אירוח ואסתטיקה.

עוגת גבינה שפויה

זמן הכנה ברוטו: שעה (ולילה במקרר)
זמן הכנה נטו: 20 דקות
כמות: תבנית קפיצית 26 ס"מ / 24 ס"מ לעוגה גבוהה יותר
*גירסא נטולת גלוטן בתחתית המתכון

מילוי גבינה בצק
500 גר' גבינה לבנה 5%
250 גר' גבינה לבנה 9%
¾ כוס סוכר
2 ביצים
תמצית וניל
גרידה מ½ לימון
¼ כוס חלב + 2 כפות קמח (או אינסטנט פודינג)
ציפוי – 2 גביעי שמנת חמוצה + כף סוכר
100 גר' חמאה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
גרידה מ½ לימון

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מחממים תנור לחום בינוני
*מכינים בצק פריך בפוד פרוססור / באופן ידני
*משמנים תבנית קפיצית של 26 ס"מ ומשטחים את הבצק לתחתית ולצדדים בעזרת האצבעות
*אסכולת בצק רך – מכניסים את הבצק למקפיא, אסכולת בצק קריספי – מכניסים לאפיה עיוורת של רבע שעה
*מערבבים את כל מרכיבי מילוי הגבינה (פרט לשמנת החמוצה) ושופכים על הבצק
*אופים 30 דק' על חום של 180°
*מוציאים את העוגה (היא תהיה עדיין צמיגית ומרקדת) ומנמיכים את התנור ל150°
*מורחים את השמנת החמוצה בעדינות כשכבה עליונה
*מכניסים לאפיה נוספת של 15 דק'
*נותנים לעוגה להצטנן ומכניסים למקרר ללילה לפחות

עוגת גבינה שפויה

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
המתכון הזה הוא מתכון לעוגת גבינה של בית. לא דורש כלים מיוחדים והתעסקות מיותרת, בימיי העליזים כסטודנטית בבאר שבע הייתי מכינה אותה על 20 ס"מ שיש ואופה בטוסטר אובן והיא היתה מצליחה להפתיע כל פעם מחדש. תנאי אחד יש לעוגה הזאת – חייבים לקרר אותה לילה שלם! אני יודעת זה מעצבן לתכנן דברים מראש אבל אחרת היא לא תספיק להתייצב ולא תוכלו להנות מהמרקם המושלם שלה. אני בכלל חושבת שכל יום נוסף שהיא מבלה במקרר משפר אותה.

בצק

מכניסים את החמאה, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה וגרידת הלימון לפוד פרוססור וטוחנים עד שמקבל מרקם של חול (אפשר גם לפורר באצבעות למחוסרי פוד פרוססור). שוברים פנימה את הביצה ומערבבים רק לעוד כמה פולסים קצרים, חשוב לא לערבב את הבצק יותר מדי כדי שלא יהפוך להיות עיסה אלא יישאר פריך.

עוגת גבינה שפויה

כשהבצק מוכן משטחים אותו על גבי התבנית בעזרת האצבעות, אין צורך להתעסק עם מערוך – כל הקסם זה כשרואים את סימני האצבעות על השוליים. שמים את כל כמות הבצק במרכז התבנית, מתחילים למעוך עד שמכסים את כל התחתית ואז מתחילים לגנוב בצק לשוליים. אם אתם מעדיפים שהבצק יהיה רק על התחתית זה גם אופציה.

עוגת גבינה שפויה

במהלך רידוד הבצק נוצרים חורים וגבעות, זה בסדר גמור. פשוט תדאגו לדחוף לכיוון החורים בצק ממקומות שיש בהם עודף בצק עד שתגיעו לשכבה אחידה ודקה.

עוגת גבינה שפויה

עכשיו הגיע הרגע שבו אתם צריכים לבחור צד – האם אתם אוהבים את הבצק בהיר, רך וספוג בנוזלי העוגה או שאתם מעדיפים אותו קשה כהה וקראנצ'י?
אסכולת חובבי הקראנץ' – להכניס את בסיס הבצק לאפיה של 15-20 דק' עד שהוא שחום ויציב (עדיף לשים משקולת על הבצק כדי שלא יתפח וייפרד מהתבנית).
אסכולת הבצק המתמסר (כמוני) – הרווחתם! אתם יכולים לדלג על השלב הזה ולהכניס את הבצק למקפיא עד שהמילוי יהיה מוכן.

מילוי

עוגת גבינה שפויה

הכנת המילוי מצריכה בסך הכל לשפוך את כל החומרים פרט לשמנת החמוצה לתוך קערה ולערבב היטב. הדבר היחיד שכדאי לעשות הוא לערבב את הקמח עם החלב לפני ההוספה לקערה כדי שלא יווצרו גושים בבלילה.

עוגת גבינה שפויה

שופכים את כל הבלילה לתוך הבצק (אפוי/לא אפוי) לפי מה שבחרתם, אופים בחום של 180° למשך 30 דקות, הזמן להוציא מהתנור הוא כשקצוות הבצק השחימו והמילוי נהפך להיות צהבהב ואיבד מהברק שלו בשוליים.

עוגת בינה שפויה

מוציאים את העוגה מהתנור בעדינות (היא עדיין קצת נוזלית במרכז), לא מבינים למה העוגה נראית צהבהבה?! הבטיחו לנו עוגת גבינה, אבל אז נזכרים שיש עוד שכבת ציפוי :) בינתיים מנמיכים את התנור ל150°.

ציפוי
מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר בצלוחית קטנה ומתחילים לצפות את העוגה. מאוד חשוב להיות עדינים ולשים כל פעם כמות קטנה כדי שהעוגה לא תתבקע ממשקל הציפוי שעלול לשבור אותה.
אני אוהבת לשים כל פעם כף של שמנת ובסוף לשטח את הכל למשטח חלק.

עוגת גבינה שפויה

מכניסים לתנור ל15 דק' אפייה אחרונות. מוצאים, מצננים ומכניסים למקרר ללילה לפחות. שימו ♥ לצנן לגמרי לטמפ' החדר לפני שמכסים בניילון נצמד אחרת יצטברו טיפות לחות וירטיבו את הבצק.

עוגת גבינה שפויה

*אחסון – נשמר מכוסה או בקופסא עד שבוע וחצי במקרר. יכול להיות שיצטברו טיפה נוזלים בתחתית התבנית אבל זה ממש לא פוגם בעוגה.

גירסא נטולת גלוטן
אפשר בכיף להמיר את העוגה הזאת לנטולת גלוטן בצורה הבאה: את הבסיס עושים מ200 גר' ביסקויטים ללא גלוטן ו100 גר' חמאה מומסת. את הקמח שבמילוי מחליפים באינסטנט פודינג. גם מי שלא רגיש לגלוטן מוזמן להחליף את הקמח באינסטנט פודינג למרקם יותר יציב.

שיהיה חג שמח! מקווה שהוספתי לכם עוגת גבינה מנצחת לרפרטואר

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה גבינה, חגים, עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על עוגת גבינה שפויה

  1. NO הגיב:

    אני לא הגעתי במקרה :) אני מעריצה של הבלוג ושל המטעמים!

    אהבתי

  2. t הגיב:

    תודה על המתכון.
    לדעתי גם באינסטנט פודינג הרגיל יש גלוטן

    אהבתי

  3. יעל בן-שאול הגיב:

    מקסים אבוא לאכול פרוסה בחג

    נשלח מה-iPhone שלי

    אהבתי

    • תרצה טלר הגיב:

      הי ענת נכנסתי לבלוג כדי להכין עוגת גבינה (שנראית מצויינת, נדע בשבועות איך יצא…) וגיליתי שאת ענת שילה הבת של ורדה. הבלוג מקסים!!! (תרצה טלר- דורון נכדה של נעמי…)

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s