עוגת הקסם – ריבועי שכבות וניל


עוגת הקסם

מכירים את המשחק משלוש יוצא אחד? אז הפעם המשחק הוא הפוך – בלילה אחת מאוד פשוטה שממנה יוצאת עוגת וניל עם שלוש שכבות! בחיי שזה קסם.

עוגת הקסם

את המתכון ראיתי בבלוג המתוק הזה וישר ידעתי שאני אנסה את העוגה ואם היא תצליח אפרסם תכף ומיד, כי במטבח ובמיוחד באפייה אנחנו בדרך כלל מתאמצים ומשקיעים בשביל להרשים וכאן מגיע המתכון התמים הזה עם מרכיבים הכי בסיסיים שיש ועושה בשבילנו את כל העבודה. בקיצור, עוגת הקסם.

מחפשים עוד רעיונות לעוד מתוקים מקוריים וקלים להכנה?
*גביעי גלידה ביתיים שמכינים במחבת
*חטיף באונטי ביתי ומהמם
*עוגיות שושנים קלאסיות שתמיד גונבות את ההצגה
רוצים עוד דברים – תיכנסו לעמוד פייסבוק של הבלוג כאן ותוכלו למצוא שם מלא מתכונים וטיפים.

זמן הכנה ברוטו: שעה ורבע (ועוד שעתיים במקרר)
זמן הכנה נטו: 20 דקות
כמות: תבנית ריבועית של 22×22 ס"מ

עוגת הקסם – ריבוע שכבות וניל
2 כוסות חלב (480 מ"ל)
1 כפית מחית וניל / 1 מקל וניל
4 ביצים מופרדות
1 כף מים
1 כוס אבקת סוכר (130 גר')
כוס קמח פחות 2 כפות (115 גר')
125 גר' חמאה מומסת
קורט מלח
שפריץ לימון

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מחממים תנור ל 165º
*ממיסים חמאה במיקרו ומניחים בצד לקירור לטמפ' החדר
*מחממים חלב ווניל (אם מקל אז לגרד את התוכן מפנים המקל) בסיר על חום בינוני כמעט עד רתיחה
*מניחים בצד להצטנן
*מפרידים 4 ביצים – את החלבונים אפשר לשים ישירות בקערת המיקסר
*בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם קמח, אבקת הסוכר וכף מים
*מוסיפים את החמאה המומסת
*מוסיפים את החלב בכמה נגלות תוך כדי ערבוב – הבלילה מאוד נוזלית וזה בסדר
*בינתיים מקציפים במיקסר את החלבונים עם שפריץ מיץ לימון וקורט מלח לקצף יציב, בערך 5 דק'
*מקפלים ב-3 פעמים את הקצף לתוך התערובת הצהבהבה והנוזלית
* מתקבלת תערובת נוזלית בגוון שמנת אותה שופכים לתבנית מצופה נייר אפייה או משומנת היטב
*אופים 55-60 דק', מרכז העוגה עוד צמיגי כשמוציאים מהתנור
*מצננים על רשת ואז מעבירים למקרר לשעתיים לפחות
*חותכים לריבועים, מפזרים אבקת סוכר ונדהמים מהפלא

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
כלים שצריך לארגן לעצמכם לפני שמתחילים – קערה גדולה, קערה נפרדת להקצפת החלבונים ותבנית ריבועית (22×22 ס"מ) משומנת היטב או עם נייר אפייה. במקביל גם מחממים תנור ל 165º ומכניסים את החמאה לחימום קצר במיקרו כדי להמיס אותה.
אה – וסמארטפון בהישג יד כדי שיהיה אפשר לעקוב אחרי המתכון, זאת רק אני או שחייבים להמציא כבר דרך יותר נוחה להסתכל על מתכונים בזמן שמבשלים?

עוגת הקסם

שלב ראשון – חימום החלב בסיר עם מקל או משחת וניל. אם אתם משתמשים במקל וניל חוצים אותו לאורך ומגרדים החוצה את כל התוכן ומבשלים גם עם המעטפת החיצונית שאותה מוציאים לפני השימוש, אם אתם עצלנים כמוני אתם קונים בקבוקון משחת וניל ומתמכרים לנוחות שבעניין. חשוב לערבב את החלב בזמן החימום כי לוניל יש נטייה לשקוע לתחתית. כשמתחילים לראות סימני רתיחה מורידים מהאש ומניחים לצינון.

עוגת הקסם

השלב האהוב עליכם הגיע :) כן אני יודעת הפרדת ביצים זה קצת מעצבן ומלכלך אבל רציתם קסם, לא? אז צריך בכל אופן להשקיע טיפה. בקיצור מפרידים את ארבעת הביצים ומקפידים שהקערה שאליה מעבירים את החלבונים תהיה נקיה משומנים כי שומניות היא רוצחת מספר אחת של קצף יציב.

עוגת הקסם

מוסיפים אל קערת החלמונים (שצריכה להיות יחסית גדולה, זוכרים?) את אבקת הסוכר והקמח וטורפים עם מטרפה ידנית. תוך כדי מוסיפים גם את כף המים וכשהבלילה אחידה שופכים את החמאה המומסת שכבר התקררה פנימה.

עוגת הקסם

כשהבלילה מוכנה שופכים פנימה את החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב, זה נראה נוזלי בטירוף אני יודעת – יהיה בסדר חברים.

עוגת הקסם

עכשיו ניגשים למלאכת ההקצפה. אז כדי להיות ממש בטוחים שלא יהיו שומנים מטפטפים כמה טיפות לימון לחלבונים ומוסיפים קורט מלח, אני הפעם השתמשתי במיקסר ידני ועבד נפלא. מקציפים בערך 5 דקות עד שהקצף יציב וכשמרימים את המיקסר הקצף נשאר עליו ולא נוזל חזרה לקערה.

עוגת הקסם

נשאר רק לאחד את שתי המסות והופ לתנור. את קיפול הקצף לבלילה עושים בשלושה שלבים, בכל שלב הבלילה תהפוך להיות בהירה ואוורירית יותר. הרעיון הוא כמה שפחות לשבור את הקצף ולהגיע לבלילה אחידה בלי "גושי עננים" שמתחבאים בה.

עוגת הקסם

שופכים את כל הבלילה לתבנית ומכניסים בזהירות בלי לשפוך לתנור (בקומה האמצעית). אני השתמשתי בנייר אפייה אבל נראה לי שבפעם הבאה אני אנסה לשמן את התבנית במקום כי הדפנות קיבלו צורה קצת מבאסת מהנייר. הפתרון פשוט – חותכים את השוליים ואז נשארים עם פסי עוגה יתומים, נחשו מי אכלה אותם? הקוסמת כמובן.

עוגת הקסם

אופים ב165º למשך 55-60 דקות. העוגה תקבל צבע חום זהבהב בחלק העליון ותתפח מאוד, כשמוציאים מהתנור העוגה עדיין קצת צמיגית במרכז, אין מה לבדוק עם קיסם כי זה סתם יהרוס והוא גם לא אמור לצאת יבש. מצננים את העוגה קצת ואז מכניסים למקרר לשעתיים לפחות (אין הנחות!). כשהעוגה קרה היא חוזרת לגובה המקורי שבו היתה לפני הכניסה לתנור ואפשר להפריד אותה מהתבנית ולחתוך לריבועי קסם מהממים, לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל.

טיפ- הבאתי את הריבועים האלה למסיבת פרידה בעבודה אז חתכתי לריבועים ממש קטנים (ס"מ x ס"מ) ותקעתי בכל ריבוע קיסם כדי שיהיה נוח להרים אותם. זה היה להיט.

עוגת הקסם

*אחסון – אפשר בכיף לשמור במקרר בקופסא אטומה עד שבוע, נראה לי שהעוגה אפילו משתבחת קצת עם הזמן.

בונוס רכילות למי שקרא עד הסוף
חדי ההבחנה מבינכם ראו שכתבתי שהבאתי את הריבועים למסיבת פרידה בעבודה. אז הפרידה היתה ממני ומיום חמישי אני רשמית "בעלת תואר מהנדסת שאינה מהנדסת", החלטתי לצאת למסע חיפוש קצר ונראה לי שבתור הקוראים שלי אתם הולכים להנות כי אני מתכננת לטפח ולפנפן את הבלוג בתקופה הקרובה. מוזמנים להירשם לעמוד הפייסבוק של הבלוג בו אני מפרסמת מתכונים וטיפים.

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, עוגות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

32 תגובות על עוגת הקסם – ריבועי שכבות וניל

  1. אורגיל הגיב:

    מתכון מהמםם♡
    אבל אבל יש מצב לגרסת פרווה?
    פליזזזז

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      מניחה שאפשר להחליף בחלב פרווה כלשהו שעובר טוב הרתחה, אז חלב סויה או דומיו. לגבי התחליף לחמאה לא בטוחה, מרגרינה בטח תעבוד ושמן אני לא בטוחה – בכל מקרה אם כן אז לשים רק 85% מהכמות חמאה שמצויינת במתכון אם מחליפים לשמן. בהצלחה!

      אהבתי

  2. Yael Shuna הגיב:

    היי :) נראה מתכון מגניב במיוחד! הלוואי והתוצאה תצא באמת ב3 שכבות…
    שאלה – על איזה אופציה בתנור 165 מעלות? – טורבו?

    אהבתי

  3. רותי הגיב:

    היי,זכור לי שראיתי גירסה שוקולדית של עוגת הקסם.האם יש לך את המתכון?

    אהבתי

  4. אסתי סטרול הגיב:

    הייי כעת נתקלתי במתכון ובפרסום
    1. מה זה משחת וניל בבקבוק. בקבוקון וניל נוזלי???.
    2. האם יש לך אתר ואפשר לקבל ממנו מתכונים, טיפים בפיסבוק?

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      הי אסתי,
      1. משחת וניל היא תחליף למקל וניל, אפשר גם להשתמש בתמצית וניל במקום.
      2. בוודאי שיש אתר. קוראים לו ללוש וגם לעמוד הפייסבוק שלי, אשמח אם תעקבי אחריי :) שיהיה שבוע טוב

      אהבתי

  5. שרה הגיב:

    תודה:-) על המתכון!
    האם אפשר במקום חלב טרי חלב עמיד?
    ( באפריקה קשה למצוא חלב טרי..)

    אהבתי

  6. אורלי הגיב:

    הכנתי בדיוק רב שום קסם לא קרה עוגה נמוכה וחסרת צורה רחוק מהתמונה שהיצגת

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      אורלי אני מאוד מצטערת לשמוע שהועגה לא הצליחה, יכול להיות שעשית בתבנית גדולה מדי או שאולי לא שימנת מספיק את הנייר אפיה? מאוד חשוב שהבלילה לא תידבק לדפנות התבנית. אשמח לנסות לעזור למצוא את הבעיה שגרמה לזה

      אהבתי

  7. א ה הגיב:

    האם אפשר שמן במקום חמאה?

    אהבתי

  8. מרטינה בובר הגיב:

    המתכון נראה נהדר, רק שצ"ל שלוש הביצים, לא שלושת (זכר).

    אהבתי

  9. שירי הגיב:

    תודה רבה עבור המתכון!!! האם הקמח רגיל או תופח?

    אהבתי

  10. עירית הגיב:

    הי ללוש
    למה הכוונה קרם וניל? תמצית וניל או משהו אחר?

    אהבתי

  11. tamar הגיב:

    המתכון נראה מדהים אני מתה כבר לנסות אותו!
    אבל שאלה לי אליך,אפשר להחליף את החלב למים כדי שיהיה פרווה?

    אהבתי

  12. tuli הגיב:

    ענת המקסימה
    אני רוצה להודות לך על המתכון המדהים!
    אני בדרך כלל ממש לא אוהבת לאכול מהמאפים שאני מכינה (משום מה שיודעים מה הרכיבים וההכנה זה מוריד..)
    אבל במקרה פה- ה"קסם עושה את שלו"
    חיסלתי את העוגה כמעט לבד בשבת האחרונה!
    (טוב נו לדיאטה את בטח לא תורמת לי חח)
    תודה רבה ותמשיכי לחדש ולהצליח!
    *אגב, כתיבה שלך מתוקה!

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      טולי המתוקה,
      תודה רבה על המחמאות :) תמיד כיף לקבל אותן
      אני לגמרי מבינה אותך, אני יישרתי את הפינות של העוגה הזאת עד שכבר כמעט לא נשאר… קסם זה קסם

      אהבתי

  13. הדר הגיב:

    איזה כיף שתכתבי עוד! מחכה בקוצר רוח לעוד פוסטים שווים :)

    אהבתי

  14. אוסנת הגיב:

    קצת לא מבינה. כיצד נוצרות השכבות בעוגה? האם המתכון הוא רק לשכבה הספוגית? איך מתבצעת ההפרדה לשלוש שכבות.
    אודה לך על ההסבר
    אוסנת

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      אוסנת יקרה,
      אם הייתי יודעת זה לא היה קסם :) את מכינה בלילה אחת והניחוש שלי הוא שהמשקעים שוקעים לתחתית וככה נוצרת ההפרדה.
      אין לי הסבר מנומק יותר

      אהבתי

  15. shilovarda הגיב:

    ענת יקרה
    קוראת את הבלוג החדש מטוקיו שביפן ואוהבת מאוד את מה שכתוב בו. הפורמט החדש עם הכתב על התמונות מוסיף המון (כמו הלימון)

    אהבתי

  16. טולה הגיב:

    כמה מחית וניל לשים? כף? חבילה??

    אהבתי

  17. ynot? הגיב:

    ללוש אחייניתי היקרה
    ככל שאני גאה בכישורי האפייה הבישול הסבלנות המשיכה למתוק תוך שמירה על גיזרה דקיקה ההולכת יד ביד עם השאיפה למצוינות הבלתי מתפשרת שלך אני מרגישה בושה ,חוסר סבלנות, משיכה למתוק בלי הדקיקות בינוניות מינוס ,פשרות מפה ועד לקוטב אוהבת יעל

    אהבתי

כתיבת תגובה