סלט על האש


סלט על האש

יום העצמאות בפתח והחלטתי שעם כל האהבה שלי לתנור האפייה יום העצמאות הוא היום המיוחד של המנגל וניתן לו את הכבוד הראוי לו. כמו שכבר כתבתי פה בפוסטים קודמים כשזה מגיע למנגל ה"גב-גבר" שלי הוא הבוס. אז הקרדיט האמיתי שייך לרועי ואם ממש לדייק אפילו לא לרועי שלי אלא לרועי אחר שחשף בפנינו את הדבר המופלא הזה שנקרא – סלט על האש.

אני יודעת שכבר תכננתם איזה סוגי בשרים ושיפודים יונחו על המנגל שלכם אבל תסמכו עליי ותוסיפו לתפריט את הסלט הזה, הוא ישמח אותכם – ואם לא ממש אותכם אז לפחות את כל הצמחוניים/טבעוניים/בדיאטה שאתם מזמינים. הרעיון הוא לקחת את כל הירקות שאתם אוהבים, לתת להם צלייה על המנגל ואז להוסיף תיבול רענן והופה שידרגתם את כל הפיתות בסביבה.

זמן הכנה ברוטו: חצי שעה
זמן הכנה נטו (על המנגל): כרבע שעה
כמות: סלט ל10 אנשים

להניח על האש
2 בצלים סגולים
3 קישואים
2 זוקיני (אפשר גם רק קישואים)
3 עגבניות
3 גזרים
כרובית בינונית
3-4 פלפל שושקה/גמבה רגילה
1 פלפל ירוק חריף
*חציל אם אוהבים
רוטב ועשבי תיבול
שמן זית
מלח גס
שום כתוש
המון לימון
כוסברה, פטרוזיליה, נענע

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מנקים את המנגל עם בצל ושמן משאריות בשר ולכלוך – רחמנות על הצמחוניים
*מניחים על המנגל את כל הירקות השלמים שלא זקוקים לחיתוך – חציל, עגבניות, פלפלים, פלפל חריף, גזרים
*בינתיים מכינים את שאר הירקות: חותכים בצלים לטבעות עבות, מפרקים כרובית לפרחים בינוניים, פורסים קישואים לאורך לרצועות
*מכינים בקערית קטנה תערובת של שמן זית, מלח גס ואפשר גם קצת עשבי תיבול (אורגנו או טימין)
*מניחים את שאר הירקות ומברישים בתערובת שמן הזית
*מורידים מהמנגל כשמקבל צלייה הגונה – הירקות השלמים יכולים להישרף מבחוץ כי גם ככה מקלפים אותם
*מקלפים את הפלפלים והעגבניות, מוציאים את הפנים של החציל
*קוצצים הכל לחתיכות בינוניות ומעבירים לקערה גדולה
*מוסיפים מהפלפל החריף הצרוב לפי מידת החריפות שאוהבים
*קוצצים המון המון נענע פטרוזיליה וכוסברה
*מתבלים עם הרבה לימון, מלח גס, שום כתוש ושמן זית לפי הצורך
*לא מאמינים שבכלל שקלתם לקנות מטבוחה/סלט חצילים/קישואים מוכן? גם אני לא!

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:

גילוי נאות – הסלט הזה הוא חלומי אבל דורש קצת התעסקות גם ממי שאחראי על המנגל וגם מהעוזרים הקטנים שלו שיצטרכו לקלף ולחתוך את הירקות, אבל בעיני הוא לגמרי שווה כל שנייה והוא גם מעולה בטמפ' החדר אז אפשר להתחיל להכין אותו לפני שכולם מגיעים באטרף לזלול.

סלט על האש

מתחילים מלארגן את המנגל לקראת היום שצפוי לו, תעשו טובה לצמחונים ותתחילו מהירקות לפני שתעלו על המנגל את כל הבשרים. ותעשו טובה לאיש המנגל וציידו אותו בבירה קרה ומפנקת – כדי שלא יאבד סבלנות.

סלט על האש

כשהמנגל חם הרעיון הוא פשוט להניח עליו לצלייה את כל הירקות. אני ממליצה להתחיל מהירקות שלא צריך לחתוך לפני – חציל, עגבניות, פלפלים וגזרים. שימו אותם על הרשת לשריפה טובה ובינתיים תארגנו את שאר הירקות.

סלט על האש

ירקות שצריכים חיתוך (אפשר להפעיל ילדים/אחיינים):
כרובית – לפרק לפרחים בגודל בינוני
קישואים וזוקיני – לפרוס לרצועות לאורך (כל קישוא ל4 רצועות)
בצלים – לפרוס לרצועות עבות (בערך 4 פרוסות)

סלט על האש

מכינים צלוחית עם שמן זית, מלח, פלפל ועשבי תיבול (לא חייבים עלי ומכתש פשוט קיבלנו מתנה לפסח). מברישים את הירקות והופכים אותם על המנגל עד לצריבה הרצויה.

סלט על האש

נותנים לעגבניות, פלפלים וחציל להצטנן קצת, מקלפים אותם ואת העגבניות והחציל קוצצים אותם על הקרש עד שהם נראים כמו רסק – הם יתנו לסלט את העסיסיות. את כל שאר הירקות קוצצים לקוביות בגודל בינוני ומכניסים הכל לקערה.

סלט על האש

עכשיו נשאר רק לתת את הטאץ' הסופי של עשבי התבלין והרוטב. קוצצים את הפטרוזיליה, כוסברה ונענע (אם אין את כולם לא נורא), סוחטים מיץ מלפחות 2 לימונים, מזלפים קצת שמן זית ומפזרים מלח גס בנדיבות. מבחינת מידת החריפות אתם יכולים לשלוט עליה לפי כמות הפלפל החריף שתכניסו.

סלט על האש

מוכן! אם החלטתם להכין מראש את הסלט תשאירו את שלב התיבול לרבע שעה לפני האוכל. עכשיו פייר – נכון שזה הרבה יותר טעים מכל סלט קנוי בסגנון הזה שאי פעם אכלתם?

סלט על האש

עוד הצעות לשדרוגי ירקות על האש:
1. מטבוחה על האש – על אותו עקרון של הסלט אבל רק על בסיס עגבניות, פלפלים ופלפל חריף.
2. סלט חצילים עם טחינה – מכינים את החציל והפלפל החריף על האש ובסוף קוצצים ומוסיפים טחינה, לימון ושמן זית.
3. פטריות פורטבלו – מניחים אותן שלמות על האש עם מלח גס, זה אשכרה המבורגר צמחוני.
4. בצל ירוק על האש – את הלהיט הזה גילינו במסעדת טאפאס בברצלונה והעתקנו. המתכון מאוד פשוט – קונים בצלים ירוקים עסיסיים, מניחים אותם על האש, מברישים בשמן זית, אחרי 5 דק' הבצלים שחומים מבחוץ ומוכנים. עכשיו כל מה שצריך זה לשלוף את החלק הפנימי הרך והמתקתק של הבצל ולהתענג.

שיהיה לכולם חג עשן ומדשאות ציבוריות שמח!

סלט על האש

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה גירסא טבעונית, חגים, צמחוני, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על סלט על האש

  1. שי הגיב:

    תודה רבה על המתכונים!
    בתור חובב של ירקות על האש, אני ממליץ מאוד להוסיףטחינה בארכה לסלטים.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s