ביסקוטי זה מושלם


ביסקוטי

חזרה לעבודה, חזרה לשיגרה. תמיד מרגיש שזה הולך להיות נורא אבל אחרי כמה שעות ובקרים נזכרים שאנחנו בעצם אוהבים את השיגרה הזאת והיא מה שבעצם מאפשר לנו להרגיש תחושה של חופש. אבל לטובת אלו שעוד כועסים בבוקר יום ראשון על השעון המעורר צירפתי שיר של גזוז שמתאים בול – תלחצו על הלינק לשיר ובינתיים תקראו את המתכון ואני בטוחה שהחיוך יעלה מעצמו בדקות הקרובות.

ביסקוטי זה מושלם, כבר אמרתי? עוגיה אלגנטית, טעימה, פרווה שמלכלכת רק קערה אחת ונשמרת אינסוף זמן בקופסא אטומה – הבעיה היחידה היא שאף פעם לא זוכים לשמור אותה כי היא מתחסלת תוך יומיים גג וזה אפילו אם שמים בקופסא שממש קשה לפתוח. המתכון לקוח מביסים עם כמה שינויים.

זמן הכנה ברוטו: שעה
זמן הכנה נטו: רבע שעה
כמות: 40-60 עוגיות (תלוי בעובי)

עוגיות ביסקוטי מושלמות
2 ביצים
½ כוס סוכר (אפשר דמררה)
1 כף שמן (אפשר זית)
2 כפות פינוקים צבעוניים – ג'ינג'ר מסוכר, חמוציות, תמרים קצוצים
1 כף ליקר שקדים-אמרטו (או כל סוג אחר)
גרידה מלימון / תפוז שלם – חובה חובה!
תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קמח + ¾ כפית אבקת אפיה
1 כוס שקדים ואגוזים (לוז, שקדים, פקאן, פיסטוק…)

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מחממים תנור ל 150º
*מערבבים בקערה את הביצים, סוכר, שמן, ליקר, תמצית וניל, גרידת לימון ופינוקים
*מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה לערבוב קצרצר
*שופכים את תערובת האגוזים ומערבבים רק כמה שחייבים
*התערובת תראה כאילו אין מספיק בלילה לכמות האגוזים אבל זה הרעיון של ביסקוטי אז לא להיבהל
*משטחים את התערובת לכיכר אחת או שתיים על נייר אפייה
*מסדרים ומשטחים את הכיכרות למלבן עם ידיים רטובות, אפשר ממש להרטיב זה מתאדה אחכ באפייה
*אופים 30 דקות
*מוציאים את הכיכר, מצננים 5 דק' וחותכים לפרוסות דקות (½ ס"מ), אני מנסה אפילו יותר דקיק
*מסדרים חזרה בשכיבה על הנייר האפייה
*מחזרים לתנור ל10 דק' לייבוש העוגיות
*הופכים צד ואופים עוד 10 דק'
*מצננים ומחביאים מהר בקופסא אטומה

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
העוגיות האלה ממכרות גם לאפייה אבל גם להכנה כי הן ממש פשוטות, רק דורשות להיות בקרבת התנור לשלבי החיתוך וההיפוך. מתחילים בלחמם תנור ל 150º.

ביסקוטי

השלבים לפני התנור ממש פשוטים: מערבבים את החומרים הרטובים, שופכים פנימה את הקמח ובסוף נותנים ערבוב עם האגוזים.

ביסקוטי

כשמסיימים עם הבלילה מניחים נייר אפיה על תבנית ויוצרים כיכר אחת גדולה או שתיים קטנות מהבלילה, אם רוצים שהעוגיות ייכנסו בקלות לקופסא עדיף לעשות שתי כיכרות.
אל תיבהלו העיסה אמורה להיות דביקה – כדי להפוך אותה לכיכר יפה מתחילים בלהוריד אותה מהקערה בעזרת לקקן ואז מרטיבים את הידיים ומיישרים ומשטחים למלבן של 7*30 ס"מ.
חשוב לשמור על גובה אחיד ונמוך יחסית כדי שהעוגיות ייאפו באופן שווה. אל תפחדו להשתמש במים כדי ליצור מלבן חלק, הם מתאדים באפייה.

ביסקוטי

מכניסים את הכיכרות לתנור שחיממתם ל 150º, כעבור 30 דקות כשהכיכרות כבר שחומות ויחסית קשות מוציאים מהתנור, מצננים כמה דקות ואז מתחילים את מלאכת החיתוך. אני אוהבת להפריד כל כיכר מנייר האפייה ולחתוך על קרש עם סכין שף חדה במיוחד כדי להצליח לחדור את האגוזים ולפרוס פרוסות דקות ככל האפשר כי זה הכי יאמי.

ביסקוטי

כשמסיימים לפרוס מניחים חזרה על נייר האפיה (הפעם תזדקקו לעוד תבנית) ומחזירים לתנור ל 10 דקות אפייה נוספות לכל צד. זאת אומרת סה"כ עוד 20 דקות אפייה, כשבאמצע הופכים את כל העוגיות להשחמה משני הצדדים. המטרה של האפייה הנוספת היא לייבש את העוגיות ולהעניק להן את האמידות והקראנצ'יות. שימו לב שאם חתכתם ממש ממש דק אולי תצטרכו רק 5 דקות לכל צד אז תהיו בקרבת מקום.

ביסקוטי

*אחסון – אפשר בכיף לשמור את העוגיות לפחות חודש בקופסא אטומה, אבל כמו שכבר אמרתי – קשה לי להאמין שתצליחו להתאפק מלסיים אותן תוך פחות מיומיים. הן גם עוגיות קלאסיות לטיולים או אירועים.

ביסקוטי

אז יאללה לעבודה, חזרה קלה לשיגרה.

 

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, עוגיות, פרווה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על ביסקוטי זה מושלם

  1. סיון הגיב:

    יצא אליפות!
    עלה לי רעיון – יש אפשרות להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח מלא?
    במידה וכן, האם כמות המים או זמני האפייה משתנים?

    אהבתי

  2. shilovarda הגיב:

    אחד המתכונים המנצחים !!!!

    אהבתי

  3. דורה הגיב:

    הכנתי, ויצא מדהים! אכן ממכרות..
    החלפתי את האמרטו בייגר דבש (זה הכי קרוב לליקר שמצאתי בבית) ועדיין יצא מעולה.
    גרידת התפוז מורגשת ומוסיפה המון.
    בקיצור – מושלמות!

    דורה

    אהבתי

  4. הילה הגיב:

    נראה מעולה! (הלואי עלינו :))- שמחה לגלות אותך.. בהצלחה!

    אהבתי

  5. טעים בטריוף. באחריות

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s