פשוט פוקאצ'ה


פוקאצ'ה

פוקאצ'ה זה מאכל מושלם, כמה פשוט ככה מושלם. משתלב בכל ארוחה, מתחדש כל פעם עם תוספות צבעוניות ומקוריות והכי חשוב טעים ומפנק ומתאים לכל גיל. המתכון הזה מתאים גם לבצק לפיצה וגם לפוקאצ'ה והוא פשוט ומצליח בכל פעם. מי שעדיין מפחד משמרים מוזמן להיכנס לטיפ שמרים ולהוריד את הפאניקה.

זמן הכנה ברוטו: שעה וחצי
זמן הכנה נטו: חצי שעה
כמות: פוקאצ'ה אחת גדולה/ 18 אישיות / 3 פיצות דקות

בצק בסיסי
500 גר' קמח (אפשר חצי לבן חצי מלא)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
¼1 כוס מים פושרים
*קמח סולת לתחתית
*מלח גס לפיזור מעל
התוספת שתופסת
גבינת פרמז'ן/מוצרלה/לאבנה
עשבי תיבול טריים – רוזמרין, טימין, אורגנו
בצל
שום פרוס דק דק
פטריות טריות
פלפל קלוי
זיתים
וכל דבר שעולה על דעתכם

הסבר מקוצר למקצוענים:
*מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר או סתם לקערה
*מוסיפים את השמן זית
*מוסיפים בהדרגה את המים (שופכים כוס ועם הרבע האחרון מחכים)
*לשים עד שהבצק גמיש ולא נשארו שאריות קמח בתחתית
*אם נשאר קמח והבצק לא אחיד – מוסיפים קצת מים, אם הבצק דביק – מוסיפים עוד קמח
*יוצרים כדור מהבצק ומזלפים עליו טיפה שמן זית, עוטפים את הקערה בניילון נצמד
*מתפיחים במקום חמים כשעה (עד הכפלת הנפח)
*מחממים תנור ל 180º-190°
*מחלקים את הבצק לפי כמות הפוקאצ'ות הרצויות
*מכינים תבנית עם נייר אפייה ומפזרים עליה סולת – זה מאסט לקראנץ'
*מרדדים לעיגולים/אליפסות/מלבן גדול
*מזלפים שמן זית ומפזרים מלח גס ותוספות
*אופים 20-30 דקות תלוי בגודל הפוקאצ'ה
*מוציאים מהתנור ומתענגים

הסבר מפורט למקצוענים לעתיד:
נתחיל מהסבר קצר על קמח לחם. יש המון מוצרים מיותרים שמשווקים לנו אבל קמח לחם זה משהו שבאמת עושה את ההבדל במאפי שמרים, הרעיון הוא שזה קמח שיוצר רשת גלוטן גמישה יותר ואז הבצקים תופחים מדהים וכיף לעבוד איתם. הפוקאצ'ה תצא מצוין גם בלי זה אבל אם אתם מרבים לאפות לחמים/מאפי שמרים/פיצות מומלץ שיהיה לכם כזה בארון. כל חברה קוראת לזה בשם אחר אבל כל קמח שכתוב עליו קמח לחם/חלה/פוקאצ'ה יעשה את העבודה, אני הפעם השתמשתי בקמח חלה.

פוקאצ'ה

השלב הראשון הוא לערבב את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סוכר, ושמרים. אני לא שותפה לכל האמונות לגבי זה שאסור להוסיף את המלח לפני השמרים אז אני מערבבת את כולם יחד בקערה. ואח"כ אני מוסיפה את השמן זית ומערבבת במיקסר בוו לישה כמה שניות (או עם כף אם אין מיקסר).

פוקאצ'ה

עכשיו מגיע שלב הוספת המים – העקרון הכי חשוב הוא לא להיות פזיזים. הכמות שהבצק בדרך כלל זקוק לה היא כוס ורבע אבל זה עלול להשתנות לפי סוג הקמח, הטמפ' ועוד, לכן הדרך הכי טובה היא לשפוך בהדרגה כוס מהמים ועם הרבע האחרון לחכות ולהוסיף ממש טיפין טיפין עד שהבצק מגיע למרקם המושלם. הטיפ הכי טוב הוא כזה – כשהקערה נקייה לגמרי בתחתית כשמרימים את הבצק (אין קמח עודף וגם הבצק לא נדבק) אז הבצק במרקם המושלם. כעת יוצרים ממנו כדור גדול ויפה ומזלפים מעל שמן זית, מורחים את השמן סביב כל הכדור כדי למנוע התייבשות של הבצק בזמן ההתפחה.

פוקאצ'ה

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כשעה, עד שתראו שהבצק הכפיל את נפחו והניילון הנצמד נהפך לבלון מהתפיחה של הבצק. קחו בחשבון שככל שיותר קר ייקח לבצק יותר זמן אז אם אתם ממהרים שימו בשמש או ליד תנור חם (לא בתוכו).

פוקאצ'ה

אוקיי הבצק מוכן! מדליקים את התנור ומחממים ל 180°-190° מחלקים את הבצק לכדורים לפי כמות הפוקאצ'ות המתוכננת (אני עשיתי 4 בינוניות ועוד 9 קטנות) .מכדררים כל חלק לכדור בצק ואז מרדדים את לעיגול (אפשר להעזר בקמח כדי שלא יידבק לשיש). שמים נייר אפייה על התבנית ומפזרים עליו סולת – למה סולת? בשביל הקראנץ' בתחתית! זה להיט ונותן טאץ' של מאפיה איטלקית מקצועית.

פוקאצ'ה

עכשיו הגיע הזמן לשחק – מוציאים מהמקרר את כל הגבינות, ירקות ושאריות שבא לכם לפזר על הפוקאצ'ה ומתחילים לשות שילובים מגניבים. אם אתם רוצים "to keep it simple" אפשר להסתפק רק בשום, שמן זית, רוזמרין ומלח גס. אם אתם כן הולכים על תוספות אני ממליצה לחתוך יחסית דק כי הפוקאצ'ות לא צריכות הרבה זמן בתנור.

פוקאצ'ה

מכניסים לתנור החם ל 20-30 דקות, ככל שהפוקאצ'ה יותר גדולה היא תצטרך יותר זמן אבל קחו בחשבון שהיא צריכה להיות בצבע חום בהיר ולא להשחים יותר מדי כדי שהיא תישאר רכה ואוורירית.
מוציאים מהתנור, מצננים טיפה ומגישים על קרש עץ עם סלט מרענן ליד – סתם, אתם לא חייבים…

פוקאצ'ה

*אכסון – אפשר בכיף לשמור את הבצק במקרר עד יום לפני האפייה, פשוט עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומאכסנים במקרר. אם רוצים לשמור אחרי האפייה אפשר להקפיא את הפוקאצ'ה המוכנה ולחמם לפני האכילה אבל אני חייבת להגיד שזה לא ישתווה לפוקאצ'ה טרייה.

מתכננים להכין פיצה מהבצק?
כל שלבי הכנת הבצק יהיו זהים לחלוטין ורק בשלב ההרכבה תצטרכו לחלק את הבצק ל-3. לרדד כל כדור לעיגול דקיק ככל הניתן (אפשר על גבי נייר האפייה) ואז למרוח רוטב עגבניות, לפזר גבינה מגורדת ותוספות למעלה. תדאגו שהתנור שלכם מחומם למקסימום של (250°) ותחממו בתחתית שלו את אחת מתבניות התנור. כשהפיצה מוכנה להיכנס לתנור תעבירו אותה עם נייר האפייה לתבנית ותשאירו בתחתית התנור כדי ליצור קראסט מושלם. אם התנור באמת חם מספיקות 15 דקות.

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, בצק שמרים, לחם, צמחוני, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

7 תגובות על פשוט פוקאצ'ה

  1. עדה מורג הגיב:

    ענת, אני מתכוונת להכין את הפוקצ'ות לבראנץ' בשבת. האם אני יכולה להכין אותם בשישי, לשמור בקירור (?) ולאפות אותם ברגע האחרון לפני הארוחה? אודה לתשובתך..ודרך אגב הבלוג נהדר!!

    אהבתי

    • הללושית הגיב:

      הי עדה,
      ההמלצה שלי היא להכין את הבצק מראש. לחלק אותו לכמות הפוקאצ'ות שאת מתכננת לאפות ולשים כל עיגול בצק בתוך ניילון נצמד במקרר למשך הלילה.
      ואז ביום של הארוע להפוך כל עיגול בצק לפוקאצה ולאפות בתנור. אני חושבת שזו תהיה דרך יותר מתאימה מאשר לשמור את הבצק כבר כפוקאצ'ה כיוון שהוא עלול לתפוח יותר מדי במהלך הלילה במקרר.
      שיהיה בהצלחה!

      אהבתי

  2. דוף הגיב:

    נראה טו-אוב! מה ההמלצה לגבי מי שמשתמש באבן שמוט?

    אהבתי

  3. Yael Shilo Ben- Shaul הגיב:

    ענת מקסים אבל פשוט? אני מדור הפרפה

    אהבתי

  4. מענית הגיב:

    מדהימה כתמיד…

    אהבתי

  5. סמי הגיב:

    זו טבעת חדשה על אצבעך ?!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s