עוגיות פאדג' שוקולד לסוף העולם


עוגיות פאדג' שוקולד

אז אם כבר סוף העולם בואו נאכל עוגיות שוקולד יאמיות  שמשכיחות מאיתנו את כל הדאגות!

המתכון הזה מוקדש באהבה לכל חסידי השוקולד באשר הם, העוגיות הרכות האלה הן בדיוק מה שאתם חושבים עליו כשאתם מדמיינים פאדג' שוקולד ולאלו מכם שבקטע אפשר גם להוסיף טוויסט של בננה פנימה. המתכון מבוסס על מתכון של אורן גירון עם תוספות ושינויים קלים.
התנצלות והבטחה – אני יודעת שמזמן לא פרסמתי מתכונים בבלוג, אני מבטיחה לחזור לפרסם – יש המון מאכלים חדשים שהכנתי לאחרונה שאני רוצה לשתף… תודה מיוחדת לאלכס הצלם הנפלא שצילם לי את התמונות לפוסט הזה.

זמן הכנה ברוטו: שעה וחצי
זמן הכנה נטו: חצי שעה
כמות: 30 עוגיות

בצק העוגיות
150 גר' שוקולד מריר
60 גר' חמאה
¼ כוס סוכר
1 ביצה +1 חלבון
כוס קמח
כפית אבקת אפייה בהריון
קורט מלח
תוספות
50 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד לבן (קצוץ/פצפוצים)
*1 בננה רק למי שאוהב
*אגוזים/שקדים/בוטנים – בחירה

ברצוני להעיר את תשומת לבכם לזה שהמתכון הזה נעשה כולו בעזרת קערת זכוכית/קרמיקה וכף אז הפעם אין תירוצים לכל מחוסרי המיקסר! תפנקו את עצמכם ואת בני ביתכם בעוגיות מעולות שנמסות בפה

עוגיות שוקולד ובננה

שוברים חבילה וחצי של שוקולד מריר לקערה שמתאימה לחימום במיקרו, חותכים 60 גר' חמאה מהחבילה. למי שמעולם לא הבחין בחלק הפנימי של עטיפת החמאה יש סימון כל 50 גר' אז תחתכו טיפה אחרי הסימון כדי לקבל 60 גר' (אפשר לראות בתמונה למעלה)

עוגיות פאדג' שוקולד

מכניסים את הקערה עם השוקולד והחמאה למיקרו לכמה חימומים קצרים על טמפ' בינונית כדי לא לשרוף את השוקולד, כשהחמאה נמסה כמעט לגמרי והשוקולד כבר התרכך אפשר להוציא מהמיקרו לערבב לבלילה אחידה. שימו לב שגם אם השוקולד עוד בקוביות יכול להיות שהוא כבר נמס לגמרי – תוכלו לראות את זה רק אחרי שתערבבו

IMG_1101

בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את רבע כוס הסוכר עם הביצה והחלבון (טיפ הפרדת חלבון) ואז מעבירים את כל הביצה והסוכר לקערת השוקולד תוך ערבוב כדי למנוע גבשושיות ביצה.

עכשיו נערבב אל הבלילה את כוס הקמח עם אבקת האפייה והמלח, אין צורך לערבב המון כי אנחנו מערבב עוד כשנוסיף את השוקולד והתוספות אז ערבוב אחד שניים זה ממש מספיק אחרת נאבד את האווריריות של העוגיות

עוגיות פאדג' שוקולד

השלב האחרון הוא לקצוץ את השוקולד והתוספות שבא לכם להוסיף (בננה, אגוזים) ולערבב לבלילה אחידה שממנה נוכל ליצור את כדורי העוגיות החמודים – בתמונה הכי ימנית למטה אני הוספתי בננה לבלילה

עוגיות פאדג' שוקולד

אחרי שהבלילה מוכנה עדיף לתת לה לנוח בטמפ' החדר שעה, כרגיל חברים אם אין לכם זמן או סבלנות אפשר גם לאפות ישר אבל תצטרכו להתמודד עם בלילה קצת דביקה ועקשנית. בינתיים מחממים תנור ל170°ואחרי שהבלילה התייצבה מגלגלים בערך 30 כדורונים או סתם מניחים על התבנית בעזרת 2 כפות

עוגיות פאדג' שוקולד

מכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 170° ואופים 8-9 דקות, לא יותר!!! גם אם נראה לכם שהעוגייה עוד לא לגמרי מוצקה תנו לה להתקרר ואני מבטיחה שהיא תתייצב לעוגייה נפלאה שלא תאכזב אותכם

עוגיות פאדג' שוקולד

הסבר מקוצר למקצוענים:

*ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם חמאה
*מערבבים פנימה סוכר שעורבב עם ביצה וחלבון
*מוסיפים כוס קמח עם א.אפייה וקורט מלח
*קוצצים שוקולד מריר ולבן ומוסיפים לבלילה
*נותנים לבלילה לנוח בקערה בטמפ' החדר לשעה
*מחממים תנור ל-170°
*יוצרים 30 כדורים מהבלילה
*אופים 8-9 דקות הכי הרבה
*נותנים לעוגיות להצטנן ומלקקים את האצבעות

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, עוגיות, שוקולד, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

10 תגובות על עוגיות פאדג' שוקולד לסוף העולם

  1. נטע הגיב:

    וואי נראה מעולה! יש אפשרות להפוך לפרווה?

    אהבתי

  2. שוש אהבה בתפריט-יאמי הגיב:

    הי ענת,
    נעים מאד וכייף שיש מישהי כמוך..כבר המון זמן אני רוצה מאד לשאול על העוגיות שוקולד בצורת פרח משהו…ובאמצע העוגיה ניראה לי סוכריית עדשים בלבן (ממש לא בטוחה סתם ניחוש) אשמח לקבל את המתכון ולדעת איך את יוצרת את הצורה הזאת, (בעמוד הראשי ליד המילה הללושית)
    תודה!
    חג שמח
    וחירות בנשמה
    בברכה
    שוש

    אהבתי

  3. יעל הגיב:

    היי
    תודה רבה על המתכון, יצאו מעולה, השוקולד רך רך והשוקולד הלבן בא מצוין. כייף להתקל במתכון ובלוג שלא מסבכים עניינים. הפרויקט הבא- פוקצ'ה.
    תמשיכי לכתוב ולשתף!

    אהבתי

  4. זיוה אורן הגיב:

    ללוש שלום רב
    אפיתי את העוגיות אתמול , מתכון קל להכנה והתוצאה חלומית
    תודה על השיתוף וההסברים המפורטים אלה העוגיות הטובות ביותר שאכלתי ושיצאו לי
    תודה רבה
    זיוה

    אהבתי

  5. דנה הגיב:

    שמחה שחזרת לכתוב!
    המתכון היה נראה כ"כ מבטיח שהכנתי את העוגיות כבר אתמול בערב והן יצאו מעולה!
    אפילו היו טועמים אחרים שהסכימו איתי :)
    הוספתי פקאנים והם היו מאוד מוצלחים עם השוקולד הלבן.
    תודה!

    אהבתי

  6. נטלי הגיב:

    כיף שחזרת :) העוגיות נראות מעולה!

    אהבתי

  7. hadas asouline הגיב:

    איזה הפתעה כיפית!!!!!!!!! אני מקווה שפתחנו עונה חדשה…

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s