עוגיות שוקולד צ'יפס למילואימניק


עוגיות שוקולד צ'יפס

שוב הגיע הזמן הזה בשנה שבו חבר שלי שולף מארון המילואים בבית של ההורים מדים, נעליים וגרביים אפורות. הדבר הכי מועיל שאני יכולה לעשות בסיטואציה כזו היא לצייד אותו בעוגיות  שיתלוו לעשרות כוסות הקפה השחור שהוא ישתה בשבועות הקרובים.

ונכון שיש שלל עוגיות מתחכמות ומיוחדות אבל לפעמים פשוט מתחשק משהו קלאסי וטעים! המתכון הזה הוא הניסיון הראשון שלי בגיל 11 ליצור משהו בתנור על פי המתכון שמופיע על העטיפה של השוקולד צ'יפס של אופנהיימר, מאז ועד היום לא השתנה הרבה במתכון פרט להמרה של חלק מכמות הקמח בקוואקר כדי לתת קצת טוייסט למרקם. את המתכון המשודרג לקחתי מעוגיו.נט. אם אתם לא בעניין של הקוואקר אתם גם מוזמנים להכין את המתכון בדיוק כפי שהוא מופיע בצד האחורי של האריזה, מתכון שלוקח רבע שעה ויוצר ריח ותחושה קסומים של חמימות בבית.

זמן הכנה ברוטו: 30 דקות.
זמן הכנה נטו: 10 דקות.
כמות: 50 עוגיות.

מצרכים
200 גר' חמאה רכה (חבילה אחת)
¼ כפית מלח
1 כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
¾ כוס קוואקר מהיר הכנה
חבילת שוקולד צ'יפס קלאסית (300 גר')

עוגיות שוקולד צ'יפס

כרגיל אני השתמשתי במיקסר המופלא שלי (עם וו גיטרה) כדי להכין את המתכון אבל גם כל מיקסר ידני/מטרפה ידנית יעשו בשבילכם את העבודה. בשלב ראשון חשוב לרכך את החמאה (אם אתם ממש חייבים שזה יהיה פרווה אז אפשר מרגרינה- אבל זה מרגרינה, זה מגעיל), אז אם שכחתם להוציא אותה מהמקרר מבעוד מועד תעזרו במיקרו שלכם, תכניסו כל פעם לעשר שניות למיקרו ותהפכו. לא לשכוח שאנחנו לא רוצים להמיס את החמאה אלא רק לרכך אותה.

עוגיות שוקולד צ'יפס

ההכנה מתחילה בערבוב של החמאה, הסוכר והמלח  יחד לעיסה אחידה, בחרתי לשים את התמונה שבה אני מוסיפה את המלח כדי שלא תשכחו לשים אותו, הוא מעצים את הטעמים האחרים בעוגיות.

עוגיות שוקולד צ'יפס

בשלב זה כל מי שעובד עם מטרפה או מיקסר ידניים יכול לזנוח אותם ולעבור להשתמש בכף עץ כי העיסה תהפוך להיות כבדה מדי למטרפה. עכשיו מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהבלילה חוזרת להיות אחידה.
מוסיפים 2 כפיות תמצית וניל, בהזדמנות זו אני מפנה אותכם לטיפ תמצית וניל כדי ללמוד להכין בקלילות תמצית וניל ביתית שלא רואה ממטר את בקבוקוני הפלסטיק שאין בהם ולו טיפת זכר לוניל.

עוגיות שוקולד צ'יפס

מוסיפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה לשתייה, כמו שאתם רואים בתמונה גם לאופות מנוסות יש לפעמים תקריות בלאגן במטבח.

עוגיות שוקולד צ'יפס

כשסיימתם לערבב את הקמח לתערובת הגיע זמן הקוואקר ונטיפי השוקולד. אם השתמשתם עד עכשיו במיקסר מומלץ לעבור לערבוב ידני בשלב זה כדי שנטיפי השוקולד לא יהפכו את הבלילה לחומה. מורידים את שאריות הבלילה בעזרת לקקן ומערבבים את הכל לתערובת אחידה ובעוונותיי כחובבת Cookie Dough אני יכולה להעיד שהיא גם טעימה, ממש טעימה. מכניסים למקרר לעשרים דקות כדי שיהיה קל ליצור עיגולים, אם ממהרים פשוט יוצרים עיגולים קצת פחות מדוייקים עם כף – זה עדיין ייצא יפה אל תדאגו.

עוגיות שוקולד צ'יפס

טיפ חשוב- אם אתם לא מתכוונים להכין את כל כמות העוגיות עכשיו, אפשר לגלגל את הבצק לגליל בתוך נייר אפייה ולשמור במקפיא עד לזמן המיועד. כשתרצו להשתמש תצטרכו רק להפשיר מעט את הגליל ולחתוך ממנו פרוסות שייהפכו בין רגע לעוגיות.

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס

מניחים על התבנית נייר אפייה, אלא אם כן יש לכם תבנית פלא כמו שלי ששום דבר לא נדבק אליה. מכניסים למקפיא (לא חובה!) ובינתיים מחממים את התנור ל-170°. את העוגיות אופים 10-12 דקות. לא לדאוג אם מיד עם הוצאת העוגיות הן עוד קצת רכות, הן יתקשו תוך כדי ההצטננות שלהן מחוץ לתנור. אם תשאירו אותן יותר מדי זמן בתנור תפספסו את הרכות המיוחדת שלהן ותקבלו אבני שוקולד צ'יפס.

אחרי שהעוגיות מצטננות אפשר לארוז בקופסא, להכניס לצ'ימידן ולשלוח את המילואימניק החמוד לדרכו.

עוגיות שוקולד צ'יפס

הסבר למקצוענים
*מערבבים במיקסר חמאה רכה, סוכר (לבן וחום) ומלח.
*מוסיפים את הביצים אחת אחת.
*מוסיפים תמצית וניל.
*מכניסים קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתיה.
*עוברים לעבודה ידנית.
*מערבבים קוואקר ואת השוקולד צ'יפס.
* מחממים תנור ל-170° ומצננים בינתיים את הבלילה במקרר.
*יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
*אופים 10-12 דקות (לא יותר!).
*אורזים בקופסא ומשמחים את ליבו של המילואימניק.

עוגיות שוקולד צ'יפס

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, עוגיות, שוקולד, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

16 תגובות על עוגיות שוקולד צ'יפס למילואימניק

  1. טל הגיב:

    הרגע יצאו מהתנור, מעולות ונטרפות פה, אבל הייתי טיפה מורידה את כמות הסוכר! תודה על המתכון הכיפי והפשוט(:

    אהבתי

  2. תהילה הגיב:

    העוגיות יצאו מדהימות!

    אהבתי

  3. taltula הגיב:

    ללושית תותחית! הלוואי ותביאי לנו לטעום מהעוגיות המהממות :-)

    אהבתי

  4. roniz הגיב:

    בדרך להכין…

    אהבתי

  5. אביחי הגיב:

    המטרפה הידנית שלי עומדת לעבוד שעות נוספות בסוף השבוע. אני מקווה להיווכח שמיקסר חשמלי הוא מוצר מיותר ! חוץ מזה רציתי להמליץ על מבצע אטרקטיבי של עוגיות שוקולד צ'יפס של מילקה בטיב טעם לאלו שאין בידם האמצעים לרכוש מטרפות.
    PEACE

    אהבתי

  6. יעל בן-שאול הגיב:

    טעמתי ממממממממממ את הופכת את דיאטת הללא פחמימות לקשה הרבה יותר.
    גם אופה גם יפה וגם חברה משקיענית בחייל.

    אהבתי

  7. מענית הגיב:

    אני שמחה שאת מפנקת את המילואימניק שלנו, אני זכיתי לטעום, העוגיות ממש נמסות בפה
    וכרגיל… כתוב להפליא!!!

    אהבתי

  8. אלעד השובב הגיב:

    הבלוג מושקע מזמין כתוב טוב ועושה חשק לאפות כל הכבוד לך

    אהבתי

  9. יזהר הגיב:

    את מלכה שתדעי לך, קלאאאאאאאסי

    אהבתי

  10. רות הגיב:

    וואו!!! זה חבר שלך? חתיךךךךך!!!!!!!!!!!!!!

    אהבתי

  11. רועי הגיב:

    את גדולה! העוגיות יצאו מעולה, החבר'ה היו ממש מבסוטים ולא הפסיקו להלל אותך…

    אהבתי

  12. נועה אורן הגיב:

    כמה דברים:
    1. כתוב חמוד לאללה….(אולי הפוסט שהכי נהנתי ממנו, אבל כמובן שנהנתי מכולם)
    2. רועיקי חמוד לאללה….
    3. ריספקט לקבל תגובה מעוגיו.נט בכבודה ובעצמה – נטלי אנחנו מעריצות מושבעות :-)
    4. עידן מקנא מהמחמאות שאת מקבלת…..

    אהבתי

  13. הדס הגיב:

    המתכון באמת מעולה!!!אהבתי את הקישור למילואים,זה באמת בול מתאים

    אהבתי

  14. נטלי הגיב:

    התמונות פשוט נפלאות! משרות אווירה רגועה ונינוחה, ממש אהבתי :)

    נטלי

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s