מאפינס סלק


מאפינס סלק

אני יודעת ששילוב המילים "מאפינס" ו"סלק" אולי נשמע  לכם מוזר אבל המתכון הזה הוא הדבר המושלם כשרוצים משהו מתוק אבל לא מושחת ליד הקפה. מתכון פשוט בקערה אחת שהתוצאה שלו הם מאפינס אווריריים, קלילים ומיוחדים עם טוויסט סגלגל. המתכון יעבוד מעולה גם עם כל ירק ניטרלי אחר כגון: גזר, בטטה, דלעת, קישואים אז תרגישו חופשי לנסות, לאלו מכם שחוששים מהרפתקאות אני ממליצה לנסות את גירסת הגזר הסטנדרטית.

זמן הכנה ברוטו: 45 דקות.
זמן הכנה נטו: 15 דקות.
כמות: 12 מאפינס או עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.

מצרכים
סלק בינוני או 2 קטנים (2 כוסות סלק מגורד וסחוט, ללא נוזלים!)
150מ"ל שמן
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון
כפית אבקת ג'ינג'ר
½ כפית אבקת ציפורן (לא חובה)
גרידת לימון/תפוז
2 ביצים
½1 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה (קצת פחות משקית)
2 חופנים של פיסטוקים/אגוזי מלך

מאפינס סלק

השלב המסוכן של ההכנה הוא גירוד הסלק, כי כמו שאתם יודעים כתמים של סלק הם מאוד עקשניים על הבגדים ומסוגלים להעניק אפילו לכפות הידיים גוון סגלגל. אז לצורך משימה זו אני נעזרת בכפפות וגם מקפידה לשים סינר. עכשיו כשהצטיידתם, אתם יכולים לקלף את הסלק ולגרד אותו בפוד פרוססור או פומפייה, מי שלא רוצה לקלף יכול גם לשטוף טוב טוב את הקליפה ולהוריד רק חלקים מרגיזים בעזרת סכין.

מאפינס סלק

אחרי גירוד הסלק, המטבח שלכם ייראה כמו זירת רצח, אבל לא לדאוג זה יורד תוך שניות עם מים. שלב חשוב מאוד אחרי גירוד הסלק הוא הסחיטה שלו. הסלק מגיר הרבה נוזלים שאנחנו לא רוצים להכניס לתוך הבלילה אז הכי כדאי להניח אותו בינתיים במסננת ולפני שתכניסו אותו לקערה עם שאר החומרים תמעכו אותו היטב וכל הנוזלים המיותרים ייצאו.

מאפינס סלק

שופכים לקערה את הסוכר הלבן והחום, התבלינים (קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן) ואת גרידת הלימון. מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים עד לבלילה אחידה. מוסיפים את 2 הכוסות הדחוסות של הסלק הסחוט ונדהמים מצבעוניות הבלילה.

מאפינס סלק

מאפינס סלק

נותר רק לקצוץ את הפיסטוקים לערבב אותם עם הקמח ואבקת האפייה ולערבב עם הבלילה רק עד בלילה אחידה, כדי לשמור על האווריריות של המאפינס שהיא מרכיב הקסם של המתכון.

מאפינס סלק

מחממים את התנור ל-170°, מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס או אינגליש קייק (ממלאים עד ¾ מגובה התבנית) ואופים. מאפינס 30-35 דקות, עוגה 40-45 דקות.

מאפינס סלק

הסבר למקצוענים
*מקלפים ומגרדים סלק בפומפייה ושמים במסננת כדי להיפטר מהנוזלים.
*שופכים לקערה: סוכר לבן, סוכר חום, קינמון, אבקת ג'ינג'ר, ציפורן (לא חובה), גרידת לימון/תפוז.
*מוסיפים שמן וביצים.
*מוסיפים 2 כוסות דחוסות של סלק אחרי סחיטה של הנוזלים.
*קוצצים פיסטוקים/ אגוזי מלך, מערבבים עם קמח ואבקת אפייה.
* מחממים תנור ל-170°.
*אופים מאפינס 30-35 דקות, עוגה 40-45 דקות.
*מצננים ומנשנשים עם הקפה.

מודעות פרסומת

אודות הללושית

אני ענת, בצק ואפייה הן אחת ההנאות הגדולות בחיים שלי. אם הגעתם לבלוג כנראה שאתם בדרך להתמכר לאפייה כמוני
פוסט זה פורסם בקטגוריה אירוח, בריא, מאפינס, עוגות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

7 תגובות על מאפינס סלק

  1. ורדה שילה הגיב:

    שלום ללושית יקרה
    טעמנו מהמאפינס והם כבר נגמרו !! היה טעים ומזין.

    אהבתי

  2. הילה ויצמן הגיב:

    וואוו ענת נראה מבטיח!!!

    אהבתי

  3. רות הגיב:

    משגע..

    אהבתי

  4. יעל הגיב:

    מאפה הבורשט נראה מצוין-תביאי כמה לטעום בהזדמנות.

    אהבתי

  5. שלהב הגיב:

    מהממם!!
    רגע, נשארו עוד? אפשר להזמין אחת לקראת פגישתנו מחר?

    אהבתי

  6. מענית הגיב:

    אני מכירה את הגירסה של הגזר, נראה טעים….! איך זה שעוד לא טעמנו ????

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s