התלבטתי איזה מתכון יהיה הסיפת'ח לבלוג: מתכון קליל? מתכון מפוצץ? בכל אופן, אני צריכה לעמוד בציפיות של כל תומכיי הנלהבים. בערב חזרתי מהעבודה, פתחתי את המקרר ומולי ניצבה קופסת 500 גר' בשר טחון ואז ידעתי – לחמניות בשר איט איז. מתכון שתמיד בא טוב ומורכב ממוצרים בסיסיים, הכיר לי את ההמצאה אופה בחסד שהוא למזלי חבר טוב שלי, תודה עמית.
זמן הכנה ברוטו: שעתיים (כולל תפיחה ואפיה בתנור)
זמן הכנה נטו: שעה
בצק קילו קמח לבן (חבילה אחת) כף וחצי שמרים יבשים (או 3 כפות שמרית) 3 כפות סוכר 1 כף מלח שטוחה 4 כפות שמן 3 כוסות מים פושרים (כוס 200 מ"ל – כוס של קפה שחור) |
מילוי 500 גר' בשר בקר טחון 1 בצל יבש גדול 4 שיני שום קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גר') ירקות ותוספות לבחירתכם- פטריות, סלרי, גזר מלח, פלפל לפיניש ביצה, שומשום/קצח |
נתחיל כמובן בבצק שמרים כדי שהוא יוכל לתפוח בזמן שנכין את המילוי.
למען הגילוי הנאות אני אודה שאת הבצק הכנתי במיקסר אבל גם קערה פשוטה וזוג ידיים נקיות יעשו את העבודה מצויין, מי שאסתניסט יכול להתחיל מכף עץ ורק אחר-כך ללוש בידיים.
סדר העבודה הוא כזה: קמח, שמרים, סוכר, מלח ← שמן ← מים, זה אולי נראה פשוט מדי אבל אלו הם מרכיביו של בצק השמרים וכל שנותר הוא ללוש אותם עד שיהפכו להיות גוף אחד גמיש ואחיד. עכשיו נשאר להרטיב את הידיים במעט שמן זית ולעטוף את הבצק בשכבת שמן דקיקה כדי שלא יתייבש בזמן שהוא תופח, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד, נשאיר לתפוח כ35-40 דקות בטמפ' החדר ככל שיהיה יותר חמים הבצק יתפח מהר יותר.
מי שמרגיש שזה גדול עליו וזקוק להכוונה נוספת יכול למצוא בעמוד הטיפים הסברים ועצות בנוגע לבצק שמרים.
בזמן שהבצק תופח ניגש למלאכת הכנת המילוי.
נקצוץ את הבצל, שום והירקות שבחרנו לריבועים קטנים ונטגן אותם בשמן זית, חשוב להוסיף את השום רק אחרי הבצל כדי שלא יישרף. אם בחרתם להשתמש בירקות שמפרישים הרבה נוזלים תדאגו לטגן אותם מספיק זמן כיוון שרטיבות בתוך הלחמניה עלולה להרוס את המרקם האוורירי של הבצק.
אחרי שהירקות תפסו צבע נוסיף את הבשר, נדאג לפורר אותו עם הכף. אחרי שכל הבשר שינה את צבעו מאדום לחום אפשר להוסיף תבלינים כראות עיניכם ואת קופסת הרסק עגבניות. אני אזכיר שוב שנמשיך לטגן את תערובת המילוי עד שיתאדו כל הנוזלים כדי שללחמניות יהיה קל לתפוח.
כשהמילוי מוכן נוריד את המחבת מהכיריים וניתן למילוי להתקרר קצת לפני שנמלא בו את הבצק, בינתיים נבדוק מה מצב הבצק שלנו.
אם הבצק הספיק לתפוח, נוציא אותו מהקערה ונלוש אותו שוב על משטח מקומח. כשהבצק נהיה נוח לעבודה ולא נדבק לידיים נחלק אותו לכדורים קטנים בהתאם לגודל הלחמניות הרצוי, אני חילקתי ל-21 כדורי בצק. נגלגל כל כדור על השיש או על גבי כף היד וניגש לשלב המילוי. עכשיו אתם הולכים להרגיש כמו דודה עיראקית שמכינה קובה רק שהבצק שלכם הוא בצק שמרים.
ועכשיו מילוי כל לחמניה מורכב מכמה שלבים:
- פתיחת כדור הבצק למעין פיתה בגודל כף יד.
- יצירת שקע בעזרת כף היד ומילוי בכף עד שתי כפות מהבשר.
- סגירת שולי הבצק על המילוי.
- הפיכת הכדור וגלגול סופי ללחמניה מושלמת.
- הנחת הלחמניות על גבי ניר אפיה עם הצד של הפתח כלפי מטה.
אני מבטיחה שעם הזמן היד לומדת לבד את הטכניקה והלחמניות נראות מדהים, גם אם הן נראות לכן קצת מצ'וקמקות אל תדאגו זה הקסם של השמרים, הם נותנים לבצק חיים ומתקנים אותו איפה שאנחנו פישלנו.
נותר רק להניח את הלחמניות קרובות זו לזו בתבנית, מומלץ עם נייר אפיה כדי למנוע הידבקות. עוטפים שוב בניילון הנצמד לתפיחה קצרה של רבע שעה ככה ובינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 180°.
לפני ההכנסה לתנור נברי את הלחמניות בביצה שמהלנו עם טיפה מים, נפזר מעל שומשום או קצח ונכניס לאפיה של חצי שעה.
הלחמניות מוכנות כשהן שחומות גם בחלק העליון וגם אם נרים אחת מהן נראה שהחלק התחתון קיבל טאץ' חום והוא כבר לא חיוור ולבנבן. יאמי איזה כיף, יש לחמניות בשר בבית.
הסבר מקוצר למקצוענים:
מכינים בצק שמרים, בזמן שהבצק תופח מכינים את מילוי הבשר בליווי ירקות לבחירתכם (לדאוג שהתאדו כל הנוזלים מהתערובת). נותנים למילוי להתקרר מעט ומכינים בינתיים כדורים חמודים מהבצק.
ממלאים כל כדור בצק בכף או שתיים מהמילוי ומניחים יחסית קרוב אחד לשני בתבנית עם ניר אפייה. נותנים ללחמניות לתפוח עוד רבע שעה בתבנית ולפני ההכנסה לתנור מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קצח.
אופים כחצי שעה בחום של 180° עד שגם התחתית משחימה מעט, בתאבון.
אופציות להחלפות ושינויים:
אם אתם צמחוניים או שבא לכם מנה לא בשרית אפשר גם להכין מילוי שמורכב רק מירקות, בצל פטריות וגזר לדוגמא. או אולי אפילו ערבוב של כמה גבינות עם פסטו, הכל הולך.
מי שמעדיף אפשר גם להכין את הלחמניות עם חזה עוף במקום בשר בקר, אתם רק תאלצו לחתוך את העוף לקוביות די קטנות לפני הטיגון ומומלץ להכין רוטב שהוא שילוב של דבש וסויה עם חתיכות פלפלים ואולי אפילו צנובר.
מתכון מעולה תודה רבה…
אהבתיאהבתי
סליחה, אבל זה כל כך חובבני לתת מידה ייחודית של כוסות שזה ממש מעצבן. יש מידה אוניברסלית לכוסות! בגלל השטות הזו סתם בזבזתי חומרים טובים.
אהבתיאהבתי
מתנצלת, האמת שזה מתכון ישן – הראשון בבלוג.
כיום אני נותנת בעיקר מתכונים לפי משקל
אהבתיאהבתי
יצא מוששש ממש ליקקו את האצבעות! שאפו על המתכון!!😍אימצתי אותו🤗
אהבתיאהבתי
איזה כיף!!!
אהבתיאהבתי
יצא מדהים!!!
אני רק התחלתי לבשל והמתכון נהדר מדויק לא מסובך תודה רבה!!!
שאלה – האם הטיפ של יצירת כדור מושלם ללחמניות מתאים גם כאן??
לצערי כנראה עשיתי אותן טיפה עבות והיה הרבה בצק ומעט בשר..(למרות שגם ככה זה התחסל!) אשמח לדעת לפעם הבאה. תודה!!
אהבתיאהבתי
הטיפ תקף גם כאן, זה עניין של מיומנות ביחס שבין הבצק לבשר
אהבתיאהבתי
הכנתי את הלחמניות בדיוק לפי ההוראות שלך. ויצא מושלם כלכך טעים וכול בני הבית היו מרוצים
אהבתיאהבתי
איזה כיף לשמוע 😊
אהבתיאהבתי
עשיתי חיפוש בגוגל למתכון והגעתי אליך
עם כל כך הרבה המלצות אני רגועה ומאושרת שמצאתי אותך :) תודה
הבצק עכשיו בהתפחה..
אני לא מבינה גדולה בבצקים
לשתי אותו עד שנהיה אחיד
(עם 3 כוסות מים חד פעמי)
הוא לא חלק ויפה כמו אצלך
ללוש אותו עוד עם עוד מים?
הצילו :( בא לי להצליח..
אהבתיאהבתי
בעשר דקות שעברו הוא תפח המון
( סגרתי בקערה עם ניילון נצמד מגבת וסמיכה לחום(
מקווה שאת מקבלת עדכון בדקות הקרובות
ממש בא לי שבעלי יגאה בי
אני כישלון עם בצקים חחח…
תודה על המתכון ♡
מחכה לתשובה.
תודה
אהבתיאהבתי
אם הוא מרגיש דחוס את יכולה ללוש עם עוד קצת מים, הגמישות שלו גם משתפרת אחרי שהוא תופח. בהצלחה :)
אהבתיאהבתי
קודם כל את המתכון הזה הכנתי כבר כמה פעמים והוא מושלם!! אז תןדה ;)
אם אני רוצה לעשות את הלחמניות מקמח מלא מה המתכון של הבצק ?
אשמח לעזרה ;)
אהבתיאהבתי
הי נועם, אני גם מתה על המתכון הזה…
ההמלצה שלי אם רוצים בצק מקמח מלא היא שכדאי להתחיל מ1/2 קמח מלא ו1/2 לבן ואז בהדרגה בפעמים הבאות להעלות את היחסים לטובת המלא כמה שניתן ( בצק רק מקמח מלא הוא מאוד כבד ודחוס). חוץ מזה המתכון זהה אבל אולי יהיה צורך ביותר מים
בהצלחה :)
אהבתיאהבתי
הכנתי יצא מדהים, תודה!
אהבתיאהבתי
יצא ממש טעים!! מתכון מעולה !!תודה :)
אהבתיאהבתי
תישמעי, היגעתי לבלוג שלך במיקרה…ולמתכון הזה (אני מאילה שמחפשת מתכונים לפי תמונות ולפי מה שיש לי בבית…) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152030140244338&set=a.10150328410569338.418774.663324337&type=1 את אדירה
אהבתיאהבתי
שלום,
האם אפשר להקפיא לפני האפיה ?
אם לא , אז האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
אהבתיאהבתי
בטח, אפשר להקפיא לפני או אחרי אפייה.
הכי טוב לפני אפייה, להכין בצק, מילוי, ליצור צורה ואז להקפיא. להפשיר במקרר, להתפיח ולאפות.
אחרי אפייה גם אפשרי ואז לחמם בתנור עד שחם בפנים
אהבתיאהבתי
היי ללושית,
הלחמנית יצאו טעימות מאד ויפייפיות ונחטפו בדקות, הייתי ממש גאה בעצמי !!!!
אני חייבת לציין שנחשפתי לבלוג שלך רק אתמול, והנסיון הראשון הצליח בגדול!!!
המון תודה,
עליזה.
אהבתיאהבתי
היי,
אני עומדת להכין היום את הלחמניות הנהדרות האלה. האם הן נשמרות טוב גם למחרת? אני בעצם צריכה את הלחמניות לפיקניק שאנו עורכים מחר ולא יהיה לי מספיק זמן לכל התהליך בבוקר. מבקשת עצתך . האם אוכל להכין אותן היום בערב, להשאיר במקרר ולאפות מחר בבוקר?
אודה על תשובתך המהירה.
אהבתיאהבתי
הי עליזה,
הדרך הכי טובה וטריה תהיה להכין עכשיו את הלחמניות בלי שלב ההתפחה האחרון כשהבשר כבר בפנים, להכניס אותן למקפיא, בלילה להעביר מהמקפיא למקרר ומחר בבוקר להוציא אותן מהמקרר שעה לפני האפיה ולאפות. אם לא תקפיאי ותשמרי אותן ישירות מההכנה במקרר הן עלולות לתפוח יותר מדי במהלך הלילה (שמרים עובדים בקור פשוט יותר לאט). אם את מעדיפה את יכולה גם לאפות אותן לגמרי היום ולהקפיא ומחר בבוקר רק לעשות להן חימום בתנור.
מקווה שעזרתי – תהנו בפיקניק
אהבתיאהבתי
תודה על התשובה המהירה וסוף שבוע מקסים!
אהבתיאהבתי
בכיף, תעדכני איך יצא :)
אהבתיאהבתי
הכנתי את הלחמניות – יצא מדהים !!!!! תודה על מתכון מנצח !
אהבתיאהבתי
היי ללושית
האם באפייה התנור הוא על טורבו או רגיל?
תודה רבה וחג שמח :-)))
אהבתיאהבתי
אני אופה על טורבו, אבל תאפי באותה צורה שאת רגילה לאפות עוגות.
חג שמח :)
אהבתיאהבתי
הכנתי אותן היום לכבוד שבת זה יצא פשוט סוף הדרך ממש תודה לך !!!!
אהבתיאהבתי
איזה מתכון מעולההההה!!!! שאלה: יש מצב לקבל מימך מתכון מדוייק למילוי עם קוביות עוף….? תודה רבה רבה!!
אהבתיאהבתי
הכנתי את הלחמניות האלו סתם ככה ארוחת ערב לילדים. והלוואי שהייתי יכולה להראות לכם כמה הם נהנו!!! מ-ע-ו-ל-ה!!! תודה רבה!
אהבתיאהבתי
איזה תגובה כיפית לקרוא על הבוקר,
תודה רבה טליה ושיהיה סופ"ש נפלא..
אהבתיאהבתי
הכנתי את הלחמניות מעולים המתכון מוסבר להפליא תודה על המתכון .כולם התלהבו
אהבתיאהבתי
תודה
אהבתיאהבתי
אדיר!
גם הסבר מעולה וגם מתכון מעולה!
אהבתיאהבתי
האם הקמח בו את משתמשת הוא קמח ללחם או קמח רגיל?
אהבתיאהבתי
הקמח שאני משתמשת בו הוא קמח רגיל, אם רוצים להשתמש בקמח מלא צריך להשתמש ביחס של 1/3 מלא, 2/3 רגיל ולקחת בחשבון שהלחמניות יהיו פחות רכות ואווריריות…
אהבתיאהבתי
אפשר להכין את הלחם מקמח מלא?
אהבתיאהבתי
הבצק הזה מושלם
הכנתי איתון מאפה תפוחים , פטריות וכמובן עם הבצר !!!
כולם יצאו מעולים
(מה שכן הוספתי 2 כפות שמרים )
אהבתיאהבתי
*איתו, בשר ( מה שקורה כשכותבים מהר )
אהבתיאהבתי
המתכון נשמע ונראה מבטיח. האם ניתן להקפיא את הלחמניות לעיתות מצוקה..? האם הן תשרודנה בגבורה הפשרה וחימום?
אהבתיאהבתי
אין בעיה להקפיא את הלחמניות אבל כדאי לעשות את זה לפני האפייה שלהן. הצורה הכי טובה בעיני היא להכין את הלחמניות, למלא בבשר ואז להקפיא בתבנית. כשרוצים לחמם עדיף להעביר בלילה שלפני מהמקפיא למקרר ואז בבוקר לתת ללחמניות עוד איזה שעה, להבריש בביצה ולאפות רגיל.
אהבתיאהבתי
רציתי להכין משהו עם שמרים. בגב השמרית היה מתכון ללחמניות שוקולד. לא שילוב משהו… לחם ושוקולד? פויה. אז נדלקתי על הרעיון של הלחמניות וחיפשתי באינטרנט מתכון מעניין, מצאתי אותך והלכתי על זה!
זה באמת מתכון גאוני, יצא ממש טעים ופשוט להכנה. אני תמיד מחפשת מתכונים משביעים ופשוטים וזה קולע למטרה!!! זהו הלחמניות בשר הופכות לדרך קבע בימי שישי! תודה רבה!!
אהבתיאהבתי
הכנתי הרגע את הלחמניות בשר- הן אדירות!
בחיים לא שמעתי על המצאה גאונית שכזו.
ד"א- יש לך אחלה בלוג!
תודה רבה על אחלה מתכון:)
אהבתיאהבתי
אני ממש שמחה שנהנית מהמתכון, זו באמת המצאה מעולה
אהבתיאהבתי
mmmmmmmmmmmmmm
בתור אחד שהיה שם מההתחלה (מהפעם הראשונה וצעק עליך רוב הזמן תהיי אמיצה ותדחפי את הבשר פנימה) אני חייב להגיד שאת משתדרגת כל פעם ומי כמוני יודע שזה הכי טעים בעולם. חוצמזה רציתי להגיד שאת עושה בלוג אדיר ומרעיב ואני אוהב אותך המון (מה עם שוקלד ובננה לקינוח)
ולכל המתלבטים אם להכין או לא, תפסיקו להתלבט קצת אומץ ותדחפו את הבשר פנימה בלי פחד
אהבתיאהבתי
מתי אתה מכין לי לחמניות בשר?
אהבתיאהבתי
היי ענת,
הלחמניות נראות כל כך טובות והתמונות פשוט עושות חשק להכין אותן.
ישר שראיתי את זה, נזכרתי במנה של אלקנא מה"מאסטר שף", אבל הפעם המנות אישיות ויותר נעימות לאכילה…
אני בטוח מנסה. ומבטיחה לשתף איך יצא…
אהבתיאהבתי
מאוד דומה למתכון הלחם הממולא של אלקנה מהתוכנית מאסטר שף .
אהבתי את זה שהבצק נאפה על ידינו וכל לחמניה היא קטנה ואישית..
ממליץ להוסיף בערך 20 ג' של שומן כבש לתערובת הבשר על מנת לקבל טעם בשרי עשיר יותר שבא טוב עם הפטריות
אהבתיאהבתי
ת'כלס יואב בטוח צודק, אבל אני מפחדת קצת מכל הקטע של שומן כבש אצל הקצב… אבל לכו על זה
אהבתיאהבתי
ענת היקרה
זכיתי לטעום את לחמניות הבשר הנפלאות שלך.
למען האמת ובכול הכנות אני יכול לחלק עכשיו את החיים שלי ללפני ואחרי
עד כה לא ידעתי כמה נפלאים החיים ולאיזה רמות חדשות ועצומות של טעמים אפשר לחוות
תודה לך אין כמוך
אהבתיאהבתי
איזה יופי…קודם כל זה נראה מצוין (הלחמניות) וללא כל ספק הבלוג המושקע ביותר שראיתי עד עכשיו – התמונות מדהימות ואפשר להרגיש את האהבה שלך לאפייה בכל מילה.
מחכה למתכון הבא שלך…
אהבתיאהבתי
אחח…. זה מזכיר לי את אותו ערב יום שישי סגרירי וקר שהוזמנו לאחת מאותן א. ערב סטודנטיאליות , אולם, רק כשהגענו הבנו שהאוכל שהוגש לשולחן היה למעשה מוקפץ עצוב עם סלט אומלל. למזלנו אנחנו ניצלנו כי באמתחתנו נחו להן כמה לחמניות בשר טעימות ועסיסיות…..:-)
אהבתיאהבתי
רועי, אתה ממש סידרת לעצמך ג'וב מעולה להיות הטועם…. גם אני מוכנה להיות הסו-שף ולטעום.
נראה טעים ומגרה….
אהבתיאהבתי
אלה הלחמניות הכי טובות בעולם! טעמתי אותן (אפילו את אלה שבתמונות :) ) ואני ממליץ בחום, לא צריך יותר מזה כלום…
אהבתיאהבתי
נכון! באמת יצא טעים, במיוחד מהיידים של ענת.
ענת, אנחנו תמיד שמחים לקבל את פירות ידייך במעבדה!
אהבתיאהבתי
הולכת לנסות בשישי..
איזה כמויות את ממליצה ל 15 איש?
אהבתיאהבתי
אני חושבת שלחמניה אחת לאדם זה מספיק אז הכמויות שפרסמתי הן טובות, אם את רוצה להיות בטוחה שהבשר יספיק אולי עדיף להגדיל את כמות הבשר ל-750 גר' וככה כל לחמניה תהיה עסיסית.
אהבתיאהבתי
זה נראה כל כך טעים, התמונות מעולות
ונראה לי שזה הרבה יותר ידידותי מלהכין קובות
ונשארתי עם שאלה- אילו תבלינים את מוסיפה לבשר?
אהבתיאהבתי
אני הפעם הוספתי רק פפריקה מלח ופלפל,
אבל אפשר גם עם בהרט או כמון אם בא לך…
אהבתיאהבתי
היי ענת, זה נראה מעדן!
כמה שאלות,
כמה בערך פפריקה לשים?
והירקות – תוכלי לתת לי מידה כמה פחות או יותר? תודה!!!מחכה להכין
אהבתיאהבתי
This is what I wrote to your mom when she told me about your blog. She thought you may like it so I'mm copying it here:
I'm mefargening (how does one do it formally? No idea how to behave on blogs – M's is top secret and I'm not allowed to look at it – whatever I'm allowed to read there she cuts and pastes into a separate file for me).
Aside from that tell her that if she manages to bake real French baguettes (90% air and 10% crust) I'll buy any quantity from her as soon as they come out of the oven and so will my father! Other than that I hate kneading of any kind – from dough up to clay – and prefer electronic machines to do the job for me. But yes, I love bread in any form – with lots of butter and garlic….or with lots of nothing if it's really fresh. I'm totally sympathetic with that.
Wish her luck!
I hope that the English won't cause it to appear scrambled.
אהבתיאהבתי
אומנם טרם הספיקותי לנסות ולהכין כאלו בעצמי (גם כי אני עצלנית גדולה בכול הקשור לאפייה, ועל אחת כמה וכמה בצק שמרים) לכול אוהבי האפייה- ממליצה בחום לנסות שכן מדובר באחת המנות הטעימות!!!
אהבתיאהבתי
האם ניתן להקפיא ? ואם כן מתי להקפיא?
אהבתיאהבתי
יש תשובה מפורטת לעניין ההקפאה בתגובה אחת מעלה :) בתאבון
אהבתיאהבתי